Interviews

Milo Meskens (24) over zijn tweede plaat: ‘Er zal meer te horen zijn dat ik ook een gitarist ben’

Milo Meskens (24), bekend van zijn hit single ‘Ordinary’ in samenwerking met Regi, werkt momenteel volop aan zijn tweede plaat. De Belgische singer-songwriter’s debuutalbum Contrast bestond maar liefst uit 6 singles die de top 40 hitlijst haalden. Iets om trots op te zijn maar dat zorgt er ook voor dat de lat bijzonder hoog ligt. 

Alles begon voor Meskens in 2015 door zijn deelname aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In 2016 lanceerde hij het nummer ‘Here With Me’. Het grote publiek maakte kennis met hem en de rest is geschiedenis. Toch is hij dankbaar voor alles dat hem sindsdien overkomen is. ‘Het is een waanzinnige rit geweest. Het was heel onverwacht. Ik heb mijn eerste single zelf op een cd’tje gedrukt en naar de radio gebracht. Ik had geen team achter mij, er was geen plan.’ 

‘Niemand had kunnen voorspellen dat het zo goed ging gaan.’

Het succes gaat zo ver dat Milo Meskens voor de derde keer op rij genomineerd is voor een Music Industry Award. De awardshow voor de Vlaamse muziekprijzen vindt plaats op 6 februari in Paleis 12. ‘Het is super cool om genomineerd te zijn. Al heb ik nog niet gewonnen, ik ben er ieder jaar wel bij. Het is een prestige om een beeldje mee naar huis te mogen nemen. Als het dit keer gebeurt, dan gaat het des te mooier zijn.’ 

Aan Contrast heeft de singer-songwriter vijf jaar gewerkt. Het proces ging nu vlotter omdat hij als persoon gegroeid is. ‘Ik durfde nu meer mijn eigen ding te doen. Zo zal er meer te horen zijn dat ik ook een gitarist ben. Ik ben beginnen schrijven zodra de opnames voor Contrast klaar waren. Er was veel materiaal om over te schrijven. Ik ben nog nooit zo diep gegaan in een plaat. Wat er ook mee gaat gebeuren, ik ga er altijd trots op zijn.’

‘Ik heb al een mooi parcours afgelegd. Ik heb er alles uitgehaald en kan op geen enkele manier harder werken aan deze plaat.’

Dat mooie parcours zorgt voor verwachtingen en dat doet iets met hem. ‘De plaat komt sowieso in 2020 uit. Dat is spannend want sommige nummers zijn bijna twee jaar oud. Ik voel dat er veel druk op ligt. Normaal kan ik hier goed mee om. Als mijn tweede plaat het niet goed zou doen, dan ga ik kwaad zijn op mezelf. Al heb ik goesting om nieuwe muziek te delen met de wereld. Degene die fan waren van het eerste album, zullen ook fan zijn van het tweede. En ik hoop dat er fans zullen bijkomen.’

Over fans gesproken. Milo Meskens toont op sociale media graag eens een blik achter de schermen. Hij deelt fragmenten van nieuwe muziek en polst naar de mening van zijn volgers. ‘Het mooie aan sociale media is dat je een directe connectie hebt met je publiek. Dat geeft mogelijkheden. Op basis van de feedback die ik krijg, voer ik aanpassingen door in de studio. Voor mij werkt dit goed en dat komt doordat ik een nauwe band heb met mijn fans. Over sociale media mag niet te veel worden nagedacht. Ik uit er vooral mijn humoristische kant. De zware emoties vinden al een plaats in mijn muziek.’ 

collage milo artikelx2.jpg
                                                                                 Ik samen op de foto met Milo Meskens 

Naast de trouwe fans, trekt een optreden ook nog ander volk aan. Milo wil dan ook dat de mensen die naar hem komen kijken, met het juiste idee weer naar huis gaan. ‘In mijn eerste plaat is het feit dat ik een gitarist ben enorm vergeten. Dat maakte dat mensen die live kwamen kijken heel erg verbaasd waren. Daar breng ik nu met mijn tweede plaat verandering in. Ik hoop uiteraard ook dat mensen kunnen zien en horen dat alles recht uit mijn hart komt en dat ze beseffen hoe dankbaar ik ben om op een podium te mogen staan.’ 

Ik maak muziek die eerlijk en authentiek is, maar toch scoort binnen de hitlijsten. Ik heb altijd vastgehouden aan mijn passies.’

Doen wat je graag doet is de drijfveer van Milo Meskens. ‘Als er één ding is dat ik mensen kan én wil meegeven dan is het om dat te doen wat je echt gelukkig maakt. Iedereen moet werken, dat is de realiteit. You can’t buy happiness en dat is super cliché maar echt waar.  Er is bijna niets in het leven dat je uitgeeft en nooit meer terugkrijgt, en tijd is één van die dingen. Probeer je tijd zo nuttig mogelijk te besteden. Als je dan iets doet dat je niet gelukkig maakt, dan ben je in mijn ogen heel fout bezig.’ 

27822069061_6e612928db_o.jpg
© Timmy Haubrechts 

Op de vraag wat hij het liefste doet (liedjes schrijven of optreden), antwoordde hij het volgende: ‘Ik zou het één niet kunnen doen zonder het andere. Als ik iets kwijt moet of er moet iets van mijn hart, dan schrijf ik muziek. Niet omdat het moet maar omdat ik er nood aan heb. Al voelt niets ter wereld zo goed als live op een podium staan. Het is zo ontzettend leuk om te doen. Ik hou van live spelen, meer dan wat dan ook.’

Naast werken aan zijn tweede plaat, maakt de zanger nog tijd om te dromen. ‘De rest van mijn leven muziek maken is mijn allergrootste droom. Ik wil al zeker de komende 5 à 10 jaar focussen op mijn carrière en muziek. Zelfs als ik maar voor een paar honderd man mag spelen, dan nog hoop ik dat het dat mag zijn. Als de muziek ooit wegvalt, ga ik een heel ongelukkig persoon zijn.’

 

Lots of love,
Sofie ♡

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s