Lifestyle

5 nieuwe kerstfilms en -liedjes die de moeite waard zijn om te ontdekken

Nu het eindelijk december is kunnen we volop in de kerstsfeer komen. En hoe kan dat beter dan met een lijst nieuwe films en liedjes over deze warme, liefdevolle periode? Neem je kerstmuts, Spotify en Netflix maar al klaar want na het lezen van deze blogpost ben je in de mood voor een vreugdevol kerstfeest. Veel leesplezier! 

Kerstfilms

1. The Knight Before Christmas

Nadat een tovenares middeleeuwse ridder Sir Cole (Josh Whitehouse) tijdens de feestdagen naar het huidige Ohio heeft getransporteerd, raakt hij bevriend met Brooke (Vanessa Hudgens), een slimme en vriendelijke lerares die ontgoocheld is door de liefde. Brooke helpt Sir Cole de moderne wereld te navigeren terwijl hij probeert te ontdekken hoe hij zijn mysterieuze zoektocht kan volbrengen – de enige daad die hem naar huis zal terugkeren. Maar naarmate Sir Cole en Brooke dichter bij elkaar komen, groeien ook hun gevoelens. Kan hun liefde alle kansen overwinnen?

Dat ontdek je in de film. Hier alvast de trailer:

2. Let It Snow

De romantische kerstfilm Let It Snow is een adaptatie van de gelijknamige roman van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle. Het is in de kern een coming-of-age-verhaal dat op een kerstavond de verschillende manieren waarop de karakters hun kwetsbaarheid moeten aanpakken onderzoekt. Net zoals in zijn genregenoten volg je veel verschillende liefdesverhalen die met elkaar verweven zijn met een kerststrik – qua structuur lijkt het op de klassieker Love Actually, maar nu met tieners.

Wil je meer weten over deze film? Bekijk dan zeker de trailer en check de film op Netflix.

3. Holiday Rush

In deze hartverwarmende comedy zien we hoe de populaire dj Rush plots zijn goedbetaalde job verliest. Hoe gaat hij nu, als alleenstaande vader, al die dure cadeau’s voor zijn vier verwende kids regelen?

Door de vermindering van geld,… begint de familie zich te realiseren dat minder hebben tot meer goeds kan leiden dan ze ooit hadden gedacht.

 

4. A Christmas Prince: The Royal Baby

Na de ontmoeting en een bruiloft in de twee vorige films, is de volgende stap natúúrlijk een baby. In A Christmas Prince: The Royal Baby volgen we de zwangerschap van Amber (Rose McIver) en haar knappe prins Richard (Ben Lamb). In dit derde deel komen er royals uit een ander koninkrijk op bezoek voor saaie, officiële staats-afspraken. Hier zit Amber helemaal niet op te wachten. Laat die baby maar komen!

De trailer beloofd alvast veel drama en romantiek:

5. Home For Christmas

Een kerstfilm in Scandinavische stijl: in Home For Christmas zien we hoe dertiger én eeuwige vrijgezel Johanne het zat is dat haar familie steeds aan haar kop zeurt. ‘Heb je nog geen vriendje?’ Ze liegt en zegt dat ze wél een relatie heeft maar realiseert zich dat ze nog maar 24 dagen heeft voordat het Kerstmis is. Ze moet nu als een speer op zoek naar een vriendje zodat ze niet wéér alleen zit tijdens het kerstdiner.

Trailer van de film:

Kerstliedjes

1. All I Want (For Chirstmas) – Liam Payne

Liam Payne is vooral bekend van zijn up-tempo popnummers, maar deze kerst gaat hij voor een heel ander concept. Een eerlijk, emotioneel nummer over hoe je elkaar deze tijd van het jaar mag én kan vergeven. Een kerstlied met een prachtige boodschap.

“If we can make it through December
Maybe we’ll make it through forever
‘Cause all I want for Christmas
Is you and me to fix this”

 

2. One I’ve Been Missing – Little Mix

Ook girlsband Little Mix pakt dit jaar voor het eerst uit met een kerstsingle. En wat voor één! Ook zij kozen voor een langzaam nummer met een even mooie boodschap als Liam Payne. Iemand missen tijdens deze tijd van het jaar is niet altijd makkelijk. Het volledige nummer beluister je hier:

“Is it the lights in your eyes?
They’ve never shone so bright
I’ve waited all year to be near
To the one I’ve been missing this Christmas”

 

3. Loneliest Time Of The Year – MABEL

Mabel kwam op de proppen met een iets minder fijne boodschap. Ze zingt over hoe ze zich juist heel eenzaam voelt deze tijd van het jaar en niet snapt dat niemand zich ook zo voelt. Eenzaamheid is een fenomeen dat bij veel mensen voorkomt en zeker tijdens de kerstperiode raakt dit je dubbel zo hard. Mabel wil awareness creëren en stilstaan bij de minder fijne kant van de eindejaarsperiode.

“I can’t be the only one drowning in my tears
So somebody show me, how am I supposed to have fun
At the loneliest time of year?”

 

4. Like It’s Christmas – Jonas Brothers

De Jonas Brothers daarentegen brachten een vrolijke, happy single uit over Kerstmis. Het nummer gaat over de liefde en het wondere kerstgevoel. Zij hebben dit gevoel dankzij liefde iedere dag van het jaar. Het liedje heeft een fijn refrein en tovert zeker en vast een glimlach op je gezicht.

“I can’t deny what I’m feeling inside
Nothing fake about the way you bring me to life
You make every day feel like it’s Christmas
Every day that I’m with you”

 

5. Christmas Tree Farm – Taylor Swift

Last but not least hebben we nog een nieuw kerstnummer van Taylor Swift. Bij dit liedje raad ik ook zeker de videoclip aan. Je ziet hier hoe ze door de jaren heen kerst vierde en haar ouders hebben alles heel mooi in beeld gebracht. Het nummer zelf gaat over hoe Taylor flashbacks krijgt naar haar tijd in ‘the little farm’. Het is een hartverwamend liedje dat niet mocht ontbreken in dit lijstje.

“Under the mistletoe, watchin’ the fire glow
And tellin’ me, “I love you”
Just bein’ in your arms takes me back to that little farm
Where every wish comes true”

 

Heb jij een favoriete kerstfilm of -liedje waar je maar genoeg van kan krijgen? Ik ben zelf een enorme fan van de film ‘Love Actually’. Al ben ik heel benieuwd of één van deze nieuwe pareltjes mijn mening kan veranderen. 

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s