Geen categorie

Ladies Night: After Movie

In April ging ik samen met 3 vriendinnen naar een Ladies Night bij mijn plaatselijke cinema. Ze speelden namelijk AFTER. Een film waar ik heel lang op heb gewacht. Ik ontdekte het verhaal van auteur Anna Todd op Wattpad in 2013 en was meteen fan. Ik ben nooit meer gestopt met het lezen van haar boeken. In deze blogpost geef ik mijn mening over de film, het verhaal en vertel ik meer over de Ladies Night. Veel leesplezier!

Voor we vertrokken naar de cinema gingen we uit eten in de buurt. Zo waren we zeker op tijd en konden we een goed plekje bemachtigen. De 2 zalen waren namelijk volledig uitverkocht. Ik was duidelijk niet de enige die uitkeek naar AFTER.

Eenmaal aangekomen bij de Ladies Night werden we verwelkomt en kregen we onder andere drankjes, hapjes en zelfs een ijsje. In de hal naar de filmzaal stonden verschillende standjes waar je voor de film nog langs kon gaan. De sfeer zat alvast goed!Om 20u was het dan zover. We namen plaats in de filmzaal en zaten vol nieuwsgierigheid en spanning te wachten tot de lichten uitgingen.

Waarover gaat After?

Voor wie AFTER niet zou kennen. Hieronder kan je nog even kort lezen waarover het gaat;

Tessa (Josephine Langford) is een leergierige studente, lieve dochter en een trouwe vriendin. Vol grote ambities voor haar toekomst begint ze aan haar eerste semester op de universiteit waar een hele nieuwe wereld voor haar open gaat. Wanneer ze de mysterieuze Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) ontmoet valt ze als een blok voor hem en beginnen ze aan een stormachtige relatie. Hardin laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten over zichzelf en over het leven. Maar wat weet ze eigenlijk over het leven van Hardin? En durft Tessa te springen in een onbekende toekomst? 

 

Vergelijking boek – film

Ik weet dat een verfilming van een boek nooit exact hetzelfde kan zijn en dat filmmakers elementen toevoegen of weglaten maar ik ben nog nooit zo teleurgesteld geweest als bij AFTER. Ik schrok er echt van van hoe veel (belangrijke) zaken er anders zijn in de film. Ik vind de film zeker niet slecht. Ik had alleen verwacht dat het originele verhaal er toch wat meer op zou lijken. Ik raadde meteen al mijn vriendinnen aan om het oordeel dat ze van de film hadden niet te veralgemenen en ik hoop dan ook dat veel mensen de tijd nemen om ook eens naar Anna Todd haar boeken te grijpen. Ik had ook het gevoel dat ik harder meeleefde met het boek. De film is traag, de personages spreken amper en sommige scenes zorgen echt voor verwarring (ja, zelfs bij mij).

Ik ga kort opsommen wat er origineel in het boek gebeurde en dit vergelijken met de film. Als je de film nog niet hebt gekeken kan je misschien best door scrollen. Tenzij je spoilers niet erg vindt (haha).

1) Boek: Hardin en Zedd sluiten een weddenschap om Tessa’s maagedelijkheid
Film: Hardin wedt tijdens een drankspelletje dat hij Tessa verliefd op hem kan laten worden en dat hij dit zo kan ‘uitzetten’.
Ik was zo geschrokken van deze verandering want in de boeken speelt de vijandigheid tussen Hardin en Zedd zo’n grote rol. In de film was Zedd ook helemaal niet zo veel in beeld terwijl hij in de boeken bijna een hoofdrol heeft. Ik ben benieuwd hoe ze dit gaan aanpakken in film 2.

2) Boek: Tessa leert Ken & Karen (Hardin’s ouders) goed kennen en blijft er enkele keren logeren. Karen wordt een ‘second mom’ voor haar.
Film: Tessa ziet de ouders van Hardin voor het eerst tijdens hun bruiloft en daar blijft het bij.
Dit was ook een aanpassing die ik niet aan zag komen. De relatie tussen Hardin en zijn ouders (vooral zijn vader dan) is zo goed als onbestaand en dankzij Tessa bouwt hij langzaam een band met hen op. In de film komt dit enkel tot zijn recht tijdens de trouwscène waar zijn vader trouwt met Karen en zelfs daar valt het nog vrij goed mee. In het boek eindigt hun contact soms in een gevecht…

3) Boek: Hardin en Tessa huren samen een eigen appartement en wonen samen na enkele maanden
Film: Hardin trekt met Tessa in het appartement van een collega van zijn vader Ken. Ze mogen er één jaar blijven want de collega is tot dan in Italië.
Deze verandering vond ik best random? Waarom konden ze het niet gewoon laten zoals in het boek? Dat leek mij de beste keuze omdat Hardin dit doet voor de weddenschap en om te bewijzen hoe goed het tussen hem en Tessa gaat. Door samen te gaan wonen met Tessa heeft hij haar ook meer in haar bezit. In de film hebben ze Hardin ‘braver’ gemaakt en daar doet hij het vanuit zijn liefde voor Tessa en ook om haar te helpen.

4) Boek: Tessa gaat wekelijks naar feestjes en belandde telkens bij Hardin (of Zedd)
Film: Tessa gaat slechts één keer mee feesten met haar ‘roommate’
Oké, ik weet dat je een boek van meer dan 500 pagina’s nooit in een minder dan 2 uur durende film krijgt maar toch vind ik dat ook deze verandering een impact heeft gehad op hoe ik de film keek. Tessa gaat in het boek zo vaak uit met Steph, Hardin, Molly,… Ze gaat soms zelfs 2 dagen na elkaar. Ze kwam daardoor vaak in contact met Hardin en zo bleef ook de weddenschap voor veel spanning zorgen. In de film beseft Tessa dat de feestjes niets voor haar zijn en gaat ze telkens op tijd naar bed.

5) Boek: Vertelt doorheen het verhaal Hardin’s verleden en karakter waardoor je begrijp waarom hij sommige handelingen doet
Film: Doorheen de film weten we weinig tot niets over zijn leven, in 2 scènes praat hij eens over zijn gevoelens en achtergrond.
Ik ben altijd meer van van een boek dan van een film en wel om één reden. In boeken wordt de achtergrond van een karakter veel meer geportretteerd. Je weet als lezer de gedachten van het personage. Hardin doet in de film handelingen die hem een slecht persoon laten lijken tot er meer naar het einde toe eindelijk wat meer duidelijkheid in komt. Het boek onthulde meer details over het conflict tussen Tessa en Hardin.

What’s next?

Ik kan door blijven gaan met verschillen op te sommen maar soms mag het ook eens goed zijn. Als er één ding is waar ik enkel positief over kan zijn, dan is het wel de chemie tussen de hoofdpersonages (Josephine & Hero aka Tessa & Hardin). Ze zijn exact zoals ik ze voor me zag tijdens het lezen van de boeken. Ze doen het beiden fantastisch en ook over hun acteerprestaties valt niets negatiefs te zeggen. Ik kijk al uit naar hoe ze gaan evolueren in de tweede film ‘After We Collided‘.

Over de 2e film gesproken. Onlangs werd de cast voor deze film bekend gemaakt en er werd ook een andere regisseur aangesteld. Tot hier toe ziet het er al veel beter uit voor de AFTER fans en ik ben zo benieuwd naar deel 2. Dit moet de film worden die iedereen doet inzien dat dit verhaal veel meer is dan een populaire Harry Styles fanfictie. Want nu zit ik nog op mijn honger en ik wil zeker van dit teleurstellende gevoel af. Alle hoop ligt dus nu bij ‘After We Collided‘.

Heb jij AFTER al gezien (of gelezen)? En wat vond je er van? 

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s