Lifestyle

My current favourite music | #5

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens mijn favoriete muziek heb gedeeld. Bij de vorige edities van deze blogposts zette ik telkens 10 liedjes op een rijtje. Deze keer deel ik voor de verandering eens mijn 5 favoriete albums van dit moment. Ik vertel je waarom ik er zo’n fan van ben en waarom ook jij deze albums zeker eens zouden moeten beluisteren. Veel leesplezier! 

Happiness Begins – Jonas Brothers

Het eerste is meteen ook het album dat ik momenteel het vaakst op repeat heb staan. Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben met de Jonas Brothers hun comeback. Dit is zeker één van de muzikale hoogtepunten van dit jaar. 6 jaar na hun “break” loste ze op 7 juni ‘Happiness Begins’, hun vijfde album. Uiteraard merk je wel een evolutie in hun stemmen en ook hun stijl is een beetje anders maar als echte fan merk je ook dat ze diep van binnen niets zijn veranderd.

Mijn  favoriete nummers zijn ‘Only Human’, ‘Hesitate’ & ‘Comeback’.  Ik raad je dit album aan omdat het ondanks de vrolijke nummers ook een paar prachtige slow nummers bevat. Qua lyrics vind ik het ook een zeer sterk album, je merkt dat ze als persoon door een moeilijke periode zijn gegaan en toch weer de weg naar elkaar hebben teruggevonden. Het zijn drie jongens naar m’n hart en ik kan niet wachten tot ik hen in februari na 10 jaar weer live aan het werk kan zien! #excited 

Inner Monologue Part 1 & 2 – Julia Michals

Oh Julia Michaels, wat hou ik van haar muziek! Zowel in januari als in juni deelde ze nieuwe ‘mini’ albums met ons. ‘Inner Monolgue Part 1’ en ‘Inner Monologue part 2’. Ik tel voor deze blogpost de nummers even bij elkaar op en bekijk het als één album. Waarom ben ik hier fan van? Simpel, Julia Michaels is een enorm oprecht persoon en al haar nummers komen recht uit haar hart. Ze schrijft liedjes om ze met haar fans te delen, niet om grote hits te scoren. Dat maakt dat haar fans een kant van hier te zien krijgen die andere artiesten niet altijd tonen. Mijn favorieten zijn ‘Into You’, ‘What A Time’ en ‘Hurt Again’ en ‘Body’.

Verder heeft Julia Michaels een uniek stemgeluid en herken je haar liedjes vanaf de eerste seconden. Ze heeft al zeer veel samenwerkingen met grote artiesten kunnen strikken en is al het voorprogramma van Maroon 5, Shawn Mendes & Niall Horan geweest. Van een prestatie gesproken! Ondanks dat ze je misschien niet heel bekend in de oren klinkt, is ze een poging tot luisteren meer dan waard!

High Expectations – Mabel

Mijn derde favoriet heb ik vorig jaar ontdekt. Mabel was toen het voorprogramma van Harry Styles zijn tour. Daar werd ik meteen fan van haar en sindsdien ben ik niet meer gestopt met naar haar muziek te luisteren. Ik was dan ook heel enthousiast toen ze vorige week haar debuut album ‘High Expectations’ uitbracht. 20 nummers en maar liefst één uur lang. Van een knallend begin gesproken.

Mijn favorieten nummers zijn ‘Mad Love’, ‘OK’ en ‘We Don’t Say’. Ook hier zit er een goede mix tussen van zowel uptempo als gevoeligere nummers. Wat ik leuk vind aan Mabel is haar energie en passie die ze stopt in haar muziek. De boodschappen achter aan liedjes spreken me ook aan en ‘Don’t Call Me Up’ is echt de perfecte wereldhit. Toen ik hoorde dat Mabel in februari naar ons land zou komen, kocht ik meteen tickets. Niets leuker dan een groeiende artiest aan het werk zien in gezellige, kleine zalen. Mabel’s album heet niets voor niets ‘High Expectations’. Dat mag je zeker hebben!

Divinely Uninspired To A Hellish Extent – Lewis Capaldi

Het volgende album is er één waarbij je waarschijnlijk moeilijk je tranen kan bedwingen… Lewis Capaldi kwam, zag en overwon met zijn bloedmooie debuut-album ‘Divinely Uninspired To A Hellish Extent’. Ik was fan vanaf minuut één en volg hem al een tijdje. Ik heb hem dan ook een paar maanden geleden mogen ontmoeten in Londen. Sowieso één van mijn hoogtepunten daar (haha).

53399084_324014288246637_2863272469370765312_n

Nu serieus, Lewis Capaldi begon enkele jaren geleden als toen nog onbekende Schot en nu treedt hij op over de hele wereld. Zijn debuut-album is een schot in de roos en als je denkt dat ‘Someone You Loved’ (wat een monsterhit trouwens) een prachtig nummer is dan kan ik je ten zeerste aanraden om meteen de andere 11 nummers op zijn album ook te beluisteren. Mijn favorieten zijn ‘Hold Me While You Wait’, Forever’ en ‘Lost On You’. Hoe vaak ik zijn muziek ook luister, zijn breekbare en warme stem blijven me verbazen. Ik hou het ook nooit uit tot het einde om geen traan te laten (oeps). Heb je nood aan een emotioneel moment voor jezelf en wil je horen hoe Lewis Capaldi’s hart werd gebroken? Dan raad ik je zijn muziek zeker aan! #vergeetdezakdoekenniet 

No.6 Collaborations Project – Ed Sheeran

Last but not least, de grote Ed Sheeran. Eindigen met zo’n topper leek me een fantastisch idee. Ondertussen kennen we allemaal ‘Divide’ uit ons hoofd en werd het tijd dat Ed eens met iets nieuws kwam. Hoe veel hou ik van dit collaborations project?? Zo veel verschillende stijlen maar toch nog steeds dat vleugje Ed Sheeran on top. Perfect!

Mijn favorieten zijn ‘South of The Border’, ‘Take Me Back to London’ en ‘Best Part of Me’. Ik ga hier niet te veel woorden meer aan vuil maken, dit album heeft voor ieder zeker wat wils. Van de typische trage Ed Sheeran songs tot een echt Rocknummer met dé Bruno Mars. Ed Sheeran kan én doet het allemaal. Ben jij al fan?

Ik ben weer terug van weggeweest en ga proberen om het bloggen terug op te pikken. Mijn blog was een tijdje in het Engels omdat ik dit deed vanwege mijn buitenlandse stage. Nu schrijf ik terug in mijn vertrouwde moedertaal en staan er zowel oudere als nieuwe ideeën te wachten. Voorstellen of ideeën voor blogposts die je graag zou willen lezen zijn ook altijd welkom! 

Lots of love,
Sofie ♡

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s