Lifestyle

My current favourite music | #4

Je hebt het misschien al gemerkt maar de laatste weken is er weer een heleboel nieuwe muziek verschenen. In deze blogpost zet ik mijn favoriete nummers even op een rijtje en kom je te weten welke artiesten of muziek je zeker ook zou moeten ontdekken. Enjoy!

Nothing Breaks Like a Heart – Miley Cyrus & Mark Ronson

Vorige week verscheen er na een lange tijd plots een nieuw nummer van Miley Cyrus. Ik ben wel een fan van haar en ben dan ook blij dat ze terug is met weer een knaller. Het lied heeft een leuke country vibe met toch nog dat gevoel van pop. De ideale combinatie voor Miley want ik vind haar stem geweldig klinken bij dit soort van muziek. De videoclip bij het nummer kan ik je ook zeker aanraden!

“This world can hurt you
It cuts you deep and leaves a scar
Things fall apart, but nothing breaks like a heart.”

 

Shallow – Lady Gage & Bradly Cooper

Mijn tweede favoriet is een al iets ouder nummer maar ik ben er nog steeds even gek op. Het komt uit de soundtrack van de film “A Star Is Born“. Zowel het verhaal achter het lied als de lyrics weten me telkens weer opnieuw te veroveren. Lady Gaga en Bradly Cooper brengen het lied op zo’n mooie en passionele manier dat je zelfs zou vergeten dat het uit een film komt. Ken je “Shallow” (nog) niet dan zou ik hier zo snel mogelijk eens naar luisteren!

“I’m off the deep end, watch as I dive in
I’ll never meet the ground
Crash through the surface where they can’t hurt us
We’re far from the shallow now.”

 

Someone You Loved – Lewis Capaldi

Lewis Capaldi klinkt je waarschijnlijk nog niet zo heel bekend in de oren maar dan hoop ik daar vandaag verandering in te brengen. De Schotse singer-songwriter bracht op 9 november zijn eerste EP uit met onder andere “Someone You Loved“. Toen ik het nummer hoorde was ik meteen verkocht. Zowel Lewis’ stem als zijn lyrics kunnen me helemaal bekoren. Deze nieuwkomer kon dus niet ontbreken in dit lijstje.

“I let my guard down
And then you pulled the rug
I was getting kinda used to being someone you loved.”

 

Love Made Me Do It – Cheryl

Na meer dan 4 jaar geen nieuwe muziek te hebben uitgebracht was Cheryl er begin november weer. En hoe. “Love Made Me Do It” is een catchy nummer en gaf me meteen zin om te beginnen dansen. Ondanks de vele kritiek die Cheryl ontvangt vanwege het nummer en haar nieuwe ‘look’ ga ik toch niet akkoord. Ze doet het geweldig en ik ben zó blij dat ze weer terug is. Cheryl, you rock! 

“I’m breaking all my rules but love made me do it
Should have used my head ’cause my heart really blew it
Love made me do it (it wasn’t my fault).”

 

More Than Words – Little Mix

Ook in november, kwam het vijfde album van Britse girlsband Little Mix uit. Het album telt zo’n 18 nummers en heeft een heel andere vibe dan hun vorige. LM5, zo heet het album, bevat liedjes met andere artiesten, girlpower boodschappen en hier en daar een wat meer ingetogen nummer. “More Than Words” is mijn favoriete track. Het is een samenwerking met Kamille en ook de videoclip bij het nummer kan me bekoren. It’s a yes for me!

“I need you more than words can say, you save me in ways that I can’t explain
Always been there for me, now I’ll do the same
Oh, I need you more than words can say.”

 

8 Letters – Why Don’t We

Mijn volgende favoriet komt van de Amerikaanse boysband Why Don’t We. De vijf jongens begonnen er iets meer dan twee jaar geleden aan en dit jaar brachten ze hun eerste album “8 letters” uit met het gelijknamige nummer. Op het eerste zicht lijken ze de zoveelste boysband in rij maar hoe meer muziek ik van hen ontdekte, hoe een grotere fan ik werd. Wie weet ben jij wel de volgende.

“Why do I pull you close
And then ask you for space
If all it is is eight letters
Why is it so hard to say?”

 

Only Want You – Rita Ora

Er verschenen in mijn vorige lijstjes ook al liedjes van Rita Ora en dat is nu ook het geval. Haar nieuwe album “Phoenix” kwam 2 weken geleden uit en naast de vele hits die je er kan terug kan vinden staan er ook nieuwe liedjes op zoals “Only Want You“. Het nummer heeft een fijn refrein met een leuk ritme dat meteen blijft hangen. Het lied gaat over het terug willen van iemand die door jou beslissing of fout uit je leven is verdwenen, een gevoel dat we allemaal wel kennen. Rita zingt verder dat ze het opnieuw wil proberen en dat de persoon eigenlijk onvervangbaar voor haar is. Het klinkt leuk en heeft een mooie boodschap ❤

“I don’t want somebody like you
I only want you, I only want you
I don’t want somebody brand new
I only want you, I only want you.” 

 

Rewrite The Stars – James Arthur & Anne-Marie

Mijn volgende favoriet komt net zoals “Shallow” ook uit een film. Deze keer niet “A Star is Born” maar wel “The Greatest Showman“. De soundtrack van de musical film werd nogmaals ingezongen door bekendere zangers en zangeressen. Eén van die ‘reimagined’ nummers is “Rewrite The Stars” door Anne-Marie en James Arthur. De combinatie van beide stemmen vind ik gewoonweg perfect en de bijpassende videoclip neemt je helemaal mee naar hogere sferen. 

“What if we rewrite the stars?
Say you were made to be mine
Nothing could keep us apart
You’d be the one I was meant to find.”

 

The power of Love – Dalton Harris & James Arthur

Al zo’n 9 jaar volg ik The X Factor UK. Waarom? Het is hét programma waar groot talent wordt ontdekt. Denk maar aan artiesten zoals One Direction, Little Mix, Leona Lewis, Olly Murs, James Arthur,.. allemaal hebben ze deelgenomen en/of gewonnen. En dat heeft ook mijn volgende favoriet gedaan. Dalton Harris heeft afgelopen zondag, 2 december, The X Factur UK 2018 gewonnen en lanceerde toen meteen zijn eerste hitsingle “The Power of Love“. De jongeman heeft een verbazingwekkend goede stem en zijn samenwerking met James Arthur maakt het allemaal nog dat tikkeltje zotter en grootser. Ik ben nu al omvergeblazen en een ontzettend grote fan!

 

Good Years – ZAYN

Last but not least kon het volgende nummer niet ontbreken in mijn lijstje. Gisteren lanceerde Zayn MalikGood Years“. Het nummer zou gaan over zijn periode bij boysband One Direction en over zijn gevoelens toen hij besloten had de groep te verlaten. Voor mij, een heel emotioneel nummer waar ik me meteen dubbel bij voelde. Ondanks de iets donkere context ben ik wel overtuigd van zijn verhaal en heb ik het lied al heel veel beluisterd.

“I close my eyes, I see a crowd of a thousand tears
I pray to God I didn’t waste all my good years
All my good years.”

 

Dat waren weer heleboel nieuwe favorieten die ik hierboven heb opgesomd. Kan je er niet genoeg van krijgen en wil je nog meer nummers of artiesten ontdekken die ik momenteel veel beluister of waar ik (altijd) fan van ben? Volg dan zeker mijn afspeellijst of Spotify

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s