Expert Classes PR & WV

Waarom werken bij Google hemels is

Google wordt gezien als dé leukste werkgever en dat snappen we. Het is één van de grootste bedrijven ter wereld en er wordt rekening gehouden met de werknemers. Michiel Sallaets, woordvoerder & communicatiemanager bij Google is dat nog eens komen bevestigen tijdens een fijne expert class. In deze blogpost ga ik na wat Google nu zo’n fantastische werkplek maakt en waarom het bedrijf zo populair is. 

Proud to be a Googler

Een Googler; ofwel een werknemer bij Google. Je zult er doorheen de jaren wel verschillende gekke namen tegenkomen want ze creëren graag hun eigen ‘slang‘ en cultuur. Zo noemen ze nieuwe mensen bij Google ‘Nooglers’. Wie weet wordt jij er ooit wel zo één. 😉

Om te beginnen klinkt de kantoorfilosofie van Google als muziek in de oren; “To create the happiest, most productive workplace in the world.” Een duidelijke missie, maar klopt die ook? Op de website van ecarriere.nl heb ik volgende interessante statistieken gevonden over de werksfeer bij Google:

  • 97% van de werknemers vindt de secundaire voorwaarden speciaal en uniek
  • 97% van de werknemers zegt de juiste middelen en uitrusting te krijgen
  • 96% van de werknemers is trots wanneer ze vertellen waar ze werken
  • 96% van de werknemers geeft aan vrij te kunnen nemen indien nodig
  • 96% van de werknemers is bereid wat meer te doen, wanneer dat nodig is

Conclusie? De werknemers voelen zich goed en dat uit zich dan in hoe ze werken. Straffe employer branding maar hoe vertalen ze dat dan? Wel, door de werknemerstevredenheid, de betekenis van het werk en de flexibiliteit hoog te houden en de werkstress laag.

Binnen de muren van een ‘Googleplex’ vind je bijvoorbeeld biljartzalen, volleybalterreinen, kappers, een terras met een tuin, dogsitters, … , alles wat een werknemer nodig heeft om zich gelukkig te voelen.

Een leven in de toekomst

In een artikel op Bloovi las ik ook dat Googlers het gevoel hebben dat ze in de toekomst leven omdat ze constant geconfronteerd worden met baanbrekende technologieën die nog niet beschikbaar zijn. Zo rijden er bij Google auto’s rond zonder bestuurder en circuleren er prototypes van de nieuwste smartphones & tablets. Bovendien draagt zo goed als iedereen ook een Google Glass. Je zou voor minder met trots zeggen dat je bij Google werkt…

Ook mogen Googlers 20% van hun werktijd investeren in eigen projecten waar ze gepassioneerd door zijn en die Google op één of andere manier zouden kunnen vooruit helpen. Dat is voor vele een fantastisch pluspunt waar ze maar al te graag gebruik van maken.

Naast de fantastische Google-kantoren en mooie voorwaarden die ik hierboven heb opgesomd zijn er nog tal van redenen waarom mensen staan te springen om bij Google te starten. Wat is jouw mening over Google? Zou je er ooit willen werken? 

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s