Fashion & Beauty

Kies voor natuurlijke huidverzorging die je eerlijk mooi maakt

Zo goed als een maand geleden kwam ik voor het eerst in contact met CÎME. Een ecolabel van eigen bodem dat je natuurlijk doet stralen. Het merk biedt natuurlijke verzorgingsproducten aan zoals dagcrèmes, scrubs, serums, body lotions en meer. In deze blogpost vertel ik je hoe ik sta achter duurzame producten, of ik hiermee bezig ben en wat CÎME nu eigenlijk zo anders maakt. Enjoy!

De wil om duurzaam te leven

Tegenwoordig begint iedereen er mee. Het lijkt wel opeens ‘hip’ te zijn om je levensstijl om te gooien en meer bewust te gaan leven. Meer en meer mensen worden vegetariër of veganist en beginnen stil te staan bij de productie en verwerking van wat ze dagelijks consumeren. Eerlijk, ik begin er ook interesse in te krijgen. Je hoort en leest er meer en meer over; mishandelde dieren in slachthuizen, de opwarming van de aarde, de chemische stoffen in cosmetica,… 

Het kan allemaal niet zo blijven lopen zoals het nu gaat. Maar wat is dan wel een ‘goede’ levensstijl? Enkel plantaardige producten eten, natuurlijke cosmetica gebruiken en stoppen met drie keer per jaar op vakantie te gaan met het vliegtuig? Wie zal het ons zeggen…  Ik denk dat je er sowieso eerst klein moet mee beginnen. Ik ken genoeg mensen om me heen die bijvoorbeeld plasticvrij shoppen, veganist zijn en enkel nog de fiets of het openbaar vervoer gebruiken. Ik heb daar respect voor. Dat je je liefde voor de planeet ook effectief uitdrukt in je acties. Daar kunnen vele onder ons een voorbeeld aan nemen. 

Ik ben klein begonnen door over te stappen naar verzorgingsproducten van Yves Rocher. En nu ga ik deze stap nog groter maken door misschien over te stappen naar 100% volledig natuurlijke verzorgingsproducten. Omdat ik vind dat wat je op je gezicht smeert gezond voor je moet zijn én goede bestanddelen moet bevatten. Geen gevaarlijke plastics of chemicaliën meer, neen. Enkel nog rozengeur en maneschijn. En daarom stel ik je graag CÎME voor. 

37732947_2099193053485061_3526759820415729664_n

De kracht van de Himalaya

CÎME kent haar oorsprong in de Himalaya. Het is een lijn van natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten op basis van superfoods en kruiden. Deze zijn afkomstig van planten die hoog in de zuivere berglucht groeien. Op een hoogte van meer dan 3000 meter zijn wilde rozen, duindoornbessen, edelweiss bloemen en tal van andere planten perfect aangepast om te overleven in de meest ruwe omstandigheden. Precies deze hoogte bezorgt de bestanddelen in de extracten en oliën uit de Himalaya een uitzonderlijke kracht en unieke intensiteit

Bye bye nasty ingredients 

Elke ingrediënt dat in de producten gebruikt wordt selecteren ze aan de hand van wetenschappelijk vastgestelde resultaten voor de huid. Zo zijn de bestanddelen rijk aan antioxidanten, vitamines en essentiële vetzuren. 

Bij CÎME zijn ze ervan overtuigd dat geen enkele synthetische formule op kan tegen de wondere kracht van moeder natuur. Ze geven je de kans om na te denken en een bewuste keuze te maken over de manier waarop je zorgt voor jezelf, je gezondheid en de planeet. 

En meer moet dat niet zijn. Ik ben alvast heel enthousiast over dit eerlijke Belgische merk dat probeert van onze huid en de planeet een mooiere plek te maken. Wist je dat ze bij CÎME zelfs per verkocht product een deel van de opbrengst schenken aan een schoolproject in Nepal? Daarmee is volgens hun de cirkel helemaal rond. Stap jij mee in hun verhaal? 

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s