Geen categorie

Lang zullen we lezen | Boekenbeurs 2018

Naar goede gewoonte ging ik ook dit jaar naar de Boekenbeurs. Ik ging zelfs 2 dagen, op zaterdag 3 en zaterdag 10 november. Ik kijk er iedere keer zo naar uit om mijn favoriete auteurs te ontmoeten, met hen over hun boeken te praten en om er nieuwe boeken te ontdekken. In deze blogpost toon ik mijn nieuwe aanwinsten, ontmoetingen met auteurs en gesigneerde boeken. Enjoy!

 

Signeersessies

Siel Verhanneman
Op zaterdag 3 november kwamen we aan rond 14.30u op de Boekenbeurs. Ik had dan ook alle tijd op deze dag want wou enkel een poëzie voordracht volgen van enkele auteurs en mijn twee gedichtenbundels van Siel Verhanneman laten signeren. Daarnaast was het vooral een dag om rond te snuffelen en nieuwe boeken te ontdekken. Het was ook minder druk dan ik had verwacht, zeker voor tijdens een zaterdag in een vakantie.

Siel had naar haar signeersessie ook haar rechterhand meegenomen. Dat is niemand minder dan Larissa Viaene. Zij zorgt voor de mooie, bijpassende illustraties. Ik vertelde Siel hoe graag ik haar poëzie lees en hoe benieuwd ik was naar haar nieuwe gedichten. Ze schrijft in ‘Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn‘ nog steeds over verdriet, verlies, angst en liefde. Onderwerpen die sowieso zorgen voor emotionele woorden maar ook herkenbaarheid. Ik ben alvast grote fan en ontzettend tevreden over mijn ontmoeting met dit jong talent!

 

Lars van der Werf
Een week later, op zaterdag 11 november, kwam Lars van der Werf signeren op de Boekenbeurs. Lars is een Nederlandse dichter die ik heb leren kennen door de #versjesvanlars op Twitter en Instagram. Ik was opslag verliefd op zijn schrijfkunsten en heb dan ook zijn nieuwste bundeltje ‘Elke dag een zoen‘ gekocht. Meer dan 100 versjes die een glimlach op je gezicht toveren, meer moet dat niet zijn!

 

Eva Daeleman
Mijn hoogtepunt van 2 dagen Boekenbeurs was zonder twijfel mijn ontmoeting met Eva Daeleman. In september bracht ze al haar derde boek uit: ‘Omdat het kan’. Het is een praktische gids over het leven, over niet langer hollen achter alles en over willen maar niet moeten. Het gaat vooral over de zoektocht naar een leven leiden los van wat anderen van je verwachten. Gewoon, omdat het kan.

Eva herkende me nog van vorig jaar toen ze haar boek ‘Het jaar van de hond’ signeerde in Mechelen. Dat vond ik zo verrassend! Eva zag er ook echt fantastisch uit, haar nieuwe levensstijl ligt haar goed. Verder hebben we het gehad over haar vorige boeken, hoe ik hou van haar (h)eerlijke verhalen, schrijfstijl én haar blik op het leven. Eva is zo’n straffe madam, voor mij alleen maar een groot voorbeeld!

 

 

Lang zullen we lezen

Babe, you got this
In totaal heb ik er vier nieuwe boeken bij. Ik kocht ook nog het boek ‘Babe, you got this‘ van Martje Haverkamp & Emilie Sobels. Een soort van handleiding om van een meisje met droom naar vrouw met succes te gaan. Meer dan 20 girlbosses geven er hun persoonlijk advies en vertellen er hun grootste succes. Er wordt in uitgelegd hoe je bouwt aan jezelf, hoe je doelen bereikt en nog veel meer. Een onderwerp dat me enorm interesseert en ik kan niet wachten om dit boek te beginnen lezen!

 

Het waren twee dagen met alleen maar liefde en appreciatie voor de vele auteurs, positiviteit, plezier en een dosis lees-en schrijfkriebels. De Boekenbeurs is dan ook het grootste boekenfeest van het jaar en wie wil dat nu missen?

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s