Expert Classes PR

Een blik achter de schermen bij Famous Relations

Op woensdag 24 oktober verplaatsten we ons met z’n allen richting Dilbeek. We brachten er namelijk een bezoek aan PR-bureau Famous Relations. Eenmaal aangekomen kregen we 2 expert classes over de toekomst van PR en hoe influencers hierbij van belang zijn. Over dat laatste ga ik het een ander keertje hebben. Nu laat ik je zien hoe het er bij Famous Relations aan toegaat en met wat ze juist bezig zijn. 

– Famous Relations bevindt zich in het gebouw van een klooster

We are storyminers

Beginnen doe ik met Famous Relations even onder de loep te nemen. Het hoofddoel dat ze hebben is Influencer Marketing & PR. Storytelling, media relaties, product lanceringen, content creatie,… zijn allemaal voorbeelden van wat ze nog meer doen. Relevante verhalen van merken inzetten en creëren op de juiste kanalen vat alles samen tot; content creëren die echt gelezen en beleefd wil worden.

“Famous for building famous relations between organisations and influencers.”  – Liesbeth Pyck, FR

Pers- en influencerrelaties zijn de grootste sterktes bij Famous Relations. Alleen maken zij het verschil door beiden zo veel mogelijk te combineren. Je kan pers en influencers laten samengroeien door bijvoorbeeld beiden samen uit te nodigen op hetzelfde evenement. Zo hoef je het eenmalig te organiseren, is de basis van het verhaal hetzelfde en is het bereik veel groter.

xxxxxxxd
© Unsplash
Our famous clients

Zie je het groot en werk je graag voor bekende merken of bedrijven? Dan zullen klanten als Volvo, Coca Cola, De Lijn, Dove, Magnum,.. je als muziek in de oren klinken. Al deze merken werken samen met Famous Relations én zijn tevreden klant.

Behind the scenes

De rondleiding begonnen we door de bureau’s waar de PR-medewerkers aan het werk zijn gedurende de dag. Er werken zowel Nederlandstalige als Franstalige mensen omdat ze het belangrijk vinden om ‘native speakers‘ van elke taal in huis te hebben. Omdat de kantoren van Famous Relations zich bevinden in een klooster zie je hier nog enkele elementen van terugkomen.

De expert classes werden gegeven in soort kapel. Een grote, open ruimte die normaal gebruikt wordt om feestjes te geven. Er stonden onder andere pingpongtafels waar de werknemers tijdens hun werkdag even kunnen ontspannen of tot rust kunnen komen. Voor ons bezoek werd er een projectiescherm aan toegevoegd.

 

Meer naar het einde van de rondleiding toe lieten ze ons ook nog een eigen gecreëerde opnamestudio zien. Die gebruiken ze vooral voor eigen producties en zelfs voor opnames van (reclame)spotjes met BV’s. De ruimte is volledig afgesteld om zo goed mogelijk geluid te produceren en het zag er ook nog eens heel comfy uit!

Bij het verlaten van Famous Relations maakte we nog een groepsfoto en ging ik met een voldaan gevoel naar huis. Het is een bureau waar ik me zeker thuis zou kunnen voelen en waar de werksfeer goed zit. Het is er groot maar toch huiselijk.

Ik vond het een zeer leerrijke namiddag en het is altijd fijn om zelf eens door de kantoren van misschien wel je toekomstige werkplek te lopen. Famous Relations heeft me aangenaam verrast!

Lots of love,
Sofie ♡

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s