Expert Classes PR & WV

Prezly: de nieuwe superkracht voor persberichten

Ken je het probleem? Je hebt een geweldig persbericht geschreven en dan besef je dat je niet weet hoe je het het best kan uitsturen? Wel, dan biedt Prezly dé oplossing! In deze blogpost vertel ik je meer over deze handige PR tool en waarom je er vandaag nog gebruik van moet maken. 

giphy
©  GIPHY
Elvis, is that you?

Dacht je bij het zien en horen van Prezly ook meteen aan Elvis Presley? Dan zit je er niet ver naast. De naam komt namelijk van de woorden “press release” en Elvis Presley. Prezly is een platform dat het contact en de content voor professionals makkelijker maakt. Ze willen de relatie met de stakeholders van hun klanten onderhouden en zorgen dat ze goede content zien die voor hun relevant is.

Prezly biedt onder andere deze 4 tools aan op het platform:
Content Management
Newsroom
Email Pitching
Statistics

download
Voorbeeld van een contactpagina                                ©  Prezly
Get your story told

Waar we vroeger spraken over “media relaties” hebben we het nu over “influencer relaties”. De traditionele media blijven belangrijk maar je moet zorgen dat je ook aanwezig bent op andere kanalen zoals sociale media.

Wist je dat er minstens 5 mensen elke dag verschillende content sturen naar één journalist? Om tussen al de bomen nog het bos te zien is er de SOS aanpak. Wat voluit  “Sending Out Stuff” wil zeggen. Je gaat nagaan welk persbericht er écht het verschil maakt. Je gaat stilstaan bij de relevantie ervan en de juiste journalisten bij het juiste onderwerp plaatsen. Stuur trouwens nooit een persbericht naar alle journalisten of media, dat is not done!

De juiste manier om PR aan te pakken is door je content relevant te maken en zo de juiste contacten te bereiken. Het gaat niet alleen om persberichten maar ook om blogs. Gebruik voor het verzenden van  je persberichten je persoonlijke e-mailadres. Dat werkt beter en komt persoonlijker over.

Prezly
©  Prezly
Here’s a 4-step approach

Prezly pakt alle bovenstaande situaties goed aan door een viertal stappen te volgen. Ik zal ze even kort voor je opsommen:

  • Get to know your contacts: Je kan op Prezly alle gegevens verzamelen en up-to-date houden. Je kan er contacten volgen en zelf details over journalisten toevoegen. Ook filteren op bepaalde contacten aan de hand van gepersonaliseerde filters.
  • Create a visual social media story: Persberichten met multimedia worden tot wel 10 keer meer bekeken dan persberichten met enkel tekst. Voeg daarom altijd een aantal foto’s of een video toe.
  • Send multimedia pitches: Meer mensen zien je persberichten via andere kanalen dan rechtstreeks via je e-mail pitch. Denk verder dan de standaard. Wat is bijvoorbeeld de inpakt van Buzzfeed? Wikipedia? Wat zijn nieuwe media op het internet?
  • Measure results: Hoe heeft mijn persbericht het gedaan? Wat vinden bepaalde mensen interessant? Welke content werkt en welke contacten zijn daarvoor belangrijk? Prezly maakt het mogelijk om op deze vragen een antwoord te krijgen.  Ga achteraf ook zeker aan de slag met de resultaten anders heeft het meten ervan weinig nut.
tenor
©  Tenor GIF’s

Nog niet overtuigd van de superkracht van Prezly? Dan kan deze onderstaande tevreden klant dat hopelijk wel;

“Prezly geeft me een ruimte om mijn verhalen en contacten te beheren. Het is een integraal onderdeel van mijn PR workflow.” – Tom Van de Vreken, Woordvoerder De Lijn

What about the future?

Linken leggen en suggesties geven aan klanten door het bekijken van reeds getoond gedrag is een doel dat ze nu voor ogen hebben. Ook zouden ze graag de waarde van een artikel kunnen meten maar zoiets blijft heel moeilijk. Prezly linken aan een Google analytics pagina van een merk/bedrijf/website zou helemaal geweldig zijn.

Prezly is nu al dé superkracht voor persberichten en ikzelf vind het een uitstekend platform. Ze streven naar de beste dienstverlening voor hun klanten en het is overzichtelijk, vernieuwend en goed voor je persrelaties. Meer moet dat niet zijn! 

Lots of love,
Sofie ♡

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s