Expert Classes PR

The power of people | Ben jij al brand ambassador?

Op maandag 15 oktober begon mijn week eens niet in Mechelen maar wel in vormingscentrum Destelheide in Dworp. Daar werden we twee dagen ondergedompeld in de wereld van het solliciteren, pitchen en ‘influencen‘.

Niemand minder dan Ils Sterckx van MATUVU kwam ons vertellen hoe ze kledingmerken en girlbosses een duwtje in de rug geeft door het toepassen van influencer marketing. In deze blogpost neem ik die laatste term eens onder de loep. 

More than fashion

Nog nooit van MATUVU gehoord? Dan ben je hier op de juiste plaats! MATUVU is een modebedrijf in Antwerpen dat internationale fashionbrands introduceert en vertegenwoordigt op de Belgische (maar ook Nederlandse en Luxemburgse) markt. Ils Sterckx startte het bedrijf op in 2012 en sindsdien gaat het alleen maar de goede kant op.

photo-1524504211093-49fc246db7ed
© Unsplash

MATUVU is meer dan fashion en heeft een brede waaier aan diensten. Influencer marketing, ondernemers helpen groeien in de mode-industrie, coaching opleidingen op maat en nog veel meer. En dit allemaal gebeurt op het niveau van de branding, marketing en social media van de beginnende ondernemers.

Drie waarden die bij MATUVU centraal staan? Fashion, inspire & empower. Dat laatste verwijst vooral naar de vrouwelijke ondernemers. Ils Sterckx wil vooral vrouwen meer power geven en hen helpen hun doelen te verwezenlijken. Gedreven bossladies vormen dan ook mee de motor van MATUVU.

Fashion academy : advies voor starters in fashion

Voor zij die graag willen beginnen in de fashion business maar nog te onzeker zijn, organiseert MATUVU expert classes. Deze gaan over hoe je het best sociale media gebruikt, welke influencers het beste je merk tot uiting brengen en andere gelijkaardige thema’s. Op die manier geef je je merk een extra boost. De lessen zijn heel interactief en af en toe zit er eens een lezing van een expert tussen. Ils Sterckx deelt tijdens de expert classes ook haar eigen verhaal, ervaringen en tips.

Power of people

Of je het nu kan geloven of niet; mond-tot-mondreclame blijft de meest effectieve vorm van reclame maken. Hoe goed je campagne ook mag zijn, mensen zullen en blijven het meest vertrouwen op de meningen en ervaringen van anderen. Als iemand in je omgeving iets aanprijst gaan we het nu eenmaal sneller geloven.

source

Gebruik daarom mensen om je merk/business onder de aandacht te brengen. Ga opzoek naar de juiste mensen die met je merk in verbinding staan en creëer brand ambassadors. Het heeft een groeiend effect én is een nieuwe, opkomende vorm van marketing. Brand ambassadors stralen je merk uit, nemen hun eigen verhaal mee in dat van jou en tegelijkertijd overtuigen ze er ook nog eens heel netwerk mee. Wat wil je nog meer?

Welk soort influencer ben jij?

Influencers zijn content creators die je merkboodschap vertalen naar het juiste publiek. Uiteraard heeft elk merk een andere voorkeur en een ander soort influencer nodig. Ik zet even drie verschillende mogelijkheden op een rij:

matuvu influencers
© MATUVU

1. Micro Influencers: 

Dit zijn influencers met 5 000 à 50 000 volgers op hun sociale media. Micro influencers kan je het best gebruiken om meer naamsbekendheid te creëren. Ze gaan het meest samenwerkingen aan in ruil voor het product of een merkbeleving.

2. Macro Influencers:

Heeft iemand meer dan 50 000 volgers op zijn/haar sociale media? Dan spreken we van een macro influencer. Zij zijn handig om een nieuw product of merk in de kijker te zetten. Je moet ze wel extra betalen om een samenwerking aan te gaan. Ook geven dit soort van influencers kortingscodes aan volgers, dit kan hen sneller overtuigen om tot een aankoop over te gaan.

3. Mega Influencers:

Het woord ‘mega’ verraadt het al een beetje… Een influencer met meer dan één miljoen volgers is een mega influencer. Uiteraard wil dat zeggen dat een samenwerking heel duur kan zijn en dat er best een groot budget voor voorziet. Enkele voorbeelden van mega influencers zijn Gigi Hadid, Kim Kardashian, Negin Mirsalehi,…

ImInfluencer
© Adweek
The future of influence

Wat kunnen we concluderen over het hele influencer en brand ambassador gebeuren in de mode-industrie? Dat het allesbehalve een trend is en nog maar in de startblokken zit. Het fenomeen groeit elke seconde aan populariteit en meer en meer merken gaan met een influencer of brand ambassador in zee.

Ik ben alvast benieuwd naar hoe dit alles nog verder zal evolueren en of het gebruik van influencers zo goed zal blijven scoren. Maar voor nu onthou ik dat we eigenlijk allemaal een beetje influencers zijn. Afsluiten doe ik met volgende woorden: “People influence people.” 

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “The power of people | Ben jij al brand ambassador?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s