Expert Classes PR & WV

Herbeleef SuperNova: 5 ideeën over het leven van morgen

Van 27 tot 30 september kon je aan het Eilandje in Antwerpen het evenement SuperNova bijwonen. Waar visionaire oplossingen, technologieën en inzichten samenkwamen.  De headliner? Dat was marketinggoeroe Seth Godin.

SuperNova trok veel nieuwsgierige bezoekers aan want voor dag 1 waren alle 2.500 tickets meteen uitverkocht. Professionals, creatievelingen en jonge ondernemers vertelden er dan ook hun ideeën over de toekomst. Kon je er niet bij zijn? Dan vind je hieronder de 5 belangrijkste ideeën over het leven van morgen.

42974882_157809068490628_3105910440530542592_n
Inkom van SuperNova aan de Waagnatie
1) Tim Harford: Focus op het gewone

De mogelijk beste economische schrijver mocht de spits afbijten op SuperNova. BBC-radio en tv-presentator Tim Harford verkondigde dat je concentreren op eenvoudige en relatief kleine dingen zal zorgen voor succes. Het zijn de bescheiden ideeën die de toekomst veranderen.

“Keep it simple, cheap and change the world.” – Tom Harford

2) Philip Inghelbrecht: Los problemen op en denk groot genoeg

42982617_239350936739689_7429686023510032384_n

Philip Inghelbrecht is mede-oprichter van Shazam. Zes jaar lang heeft hij doorgezet om van Shazam te maken wat het vandaag is. Het was pas sinds de opkomst van online muziek en de smartphone dat de applicatie zo groot werd. Ontstond er een probleem? Dan loste hij dat op met simpele oplossingen. Wil je morgen nog het verschil maken? Denk dan groot genoeg en geef vooral nooit op.

3) Citizenlab: Betrek de digitale generatie bij democratie

43065919_280222732596453_133779203249143808_n

Als er iets is waar de meeste jongeren het eens over zijn dan is het wel de onaantrekkelijkheid van de politiek en de overheid. Aline Muylaert van start-up Citizenlab biedt daarom de oplossing. Dankzij een online platform laat je de digitale generatie mee beslissen over wat er speelt in hun gemeente. Zo ontstaat er een betere democratie en meer transparantie tussen de burgers en overheid. Conclusie: een platform waar we allemaal op zaten te wachten.

4) Seth Godin: Zorg voor consistentie en zeg vaarwel tegen authenticiteit

Het vierde idee over het leven van morgen is weggelegd voor marketinggoeroe Seth Godin. Volgens de wereldwijde best-seller auteur wordt authenticiteit tegenwoordig overschat. Na twee jaar verliest een merk zijn authenticiteit en kan je als bedrijf nog wel authentiek zijn en een impact uitoefenen maar als klanten de interactie met je merk aangaan, dan verwachten we vooral consistentie. Hoe doe je dit? Ga na waar zij aanwezig zijn. Praat met hen, en vooral: behandel hen als mensen.

view

5) Seth Godin: Ga voor de kleinste markt

Tot slot had Seth Godin het ook over de veranderingen binnen de marketing. Marketing doen we tegenwoordig met mensen en niet meer enkel voor mensen. Het is geen fenomeen meer dat je voor iedereen doet. Kies daarom voor de kleinste markt en verlies jezelf in die markt. Wie je wil veranderen en wat je wil veranderen zijn belangrijke vragen om  te stellen. De verandering die je wenst zal er niet komen door hard en veel tegen iedereen te roepen maar door juist voor een specifiek doelpubliek te kiezen.

42993627_307901243333337_6964392352110608384_n
Havenpaviljoen aan het MAS

Dat er veel bij te leren viel op SuperNova is nog maar een understatement. Kijk jij ook al zo uit naar de volgende editie?

Lots of love,
Sofie ♡

 

© Foto’s door Sofie Kerrememans 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s