Lifestyle

My Summer Reading List

Tijdens de zomermaanden doe ik niets liever dan lezen, lezen en lezen. Op het strand, in de tuin of tijdens lange autoritten. Een magazine, poëziebundel of boek komt altijd van pas! In deze blogpost ga ik het hebben over de 3 boeken die ik de afgelopen tijd al gelezen heb en waarom jij ze ook zeker moet lezen. Enjoy!

1. From Blog to Brand – Laurentine Van Landeghem

Het eerste boek is meteen een schot in de roos. From Blog to Brand vertelt je alles wat je moet weten over het uitbouwen van een on- en offline business. Het boek is geschreven door Laurentine, de oprichtster van Clouds of Fashion. Hoe ze haar blog omtoverde tot haar merk, een sterke community en een geslaagde business? Dat vertelt ze je allemaal tot in detail in het boek.

Naast het verhaal krijg je er ook honderden tips voorgeschoteld over hoe je zelf best aan de slag gaat. Tips en tricks over het uitbouwen van een online en offline community, het opstarten van een blog, webshop, pop-up en de succesvolle overschakeling naar fysieke winkels, je leest het er allemaal.

Voor mij, als ‘blogger’, een zeer interessant boek dat je meteen de lust en motivatie geeft om er zelf aan te beginnen. Het boek is zeer luchtig geschreven en er zitten ook een heleboel leuke quotes tussen om wat voor afwisseling te zorgen.
En zelf zegt Laurentine het volgende: “Het is een verhaal van veel vallen, maar vooral weer terug opstaan. Ik wil de lezers kracht geven om te durven. Het leven is te kort om je droom niet na te jagen. Head in the clouds, feet on the ground!”

2. Het Jaar van de Hond – Eva Daeleman

Onvoorwaardelijk, in goede en slechte tijden. Dat hij geen moeilijke vragen stelt en ik ‘zwijgen is toestemmen’ dagelijks kan gebruiken, maakt het voor mij natuurlijk makkelijk. Zeg nooit zomaar hond tegen Olav, noem hem gerust mijn leraar, therapeut, coach, baas of gewoon mijn beste vriend.” Zo omschrijf Eva zelf haar reddende engel. Ook mijn tweede leestip is zeker geen van de minste.

Eva Daeleman liep in volle vaart tegen een muur aan. Niet letterlijk, al had ze dat minder erg gevonden, want met een blauw oog heb je wel een goed excuus. Ze crashte en ze verdween van het scherm. Toen de bommen op de luchthaven van Zaventem naast haar ontploften, implodeerde ook haar wereld. Gelukkig is er nu een nieuwe man in haar leven: Olav, haar hond. Hij loopt vooral achter z’n eigen staart aan en helpt de emotionele katers te verjagen. Kortom, een beest om te koesteren en reden te meer om er een boek aan te wijden.

In Het jaar van de Hond vertelt Eva dat het oké is als het even niet meer gaat. Dat er niets mis mee is om je drukke bestaan in te ruilen voor een yogamat en je gin-tonic voor een therapeut. Een eerlijk en herkenbaar verslag van een jonge vrouw die zoekt, worstelt, ontdekt en geniet, en die toevallig ook bekend is. Een verhaal dat je van begin tot eind meesleept doorheen avonturen en obstakels. Een verhaal waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Een verhaal met een boodschap, een boodschap die al veel eerder verteld moest worden.

3. Did I Mention I Love You – Estelle Maskame

Het laatste boek is wat luchtiger en heeft als thema ‘Liefde’. Estelle Maskame schreef dit verhaal eerst op Wattpad, een website waarop iedereen zijn eigen verhalen kan delen. DIMILY werd zo immens populair dat Estelle haar boeken mocht laten publiceren én vertalen in allerlei talen. Dus ook in het Nederlands.

Did I Mention I Love You gaat over Eden die de zomer doorbrengt bij haar vader na de scheiding van haar ouders. Ze heeft hem immers al drie jaar niet meer gezien. Eden ontdekt dat ze er drie stiefbroers bijkrijgt en de oudste, Tyler, trekt haar aan vanwege zijn arrogante gedrag en houding. En ondanks de grote verschillen en het feit dat Tyler haar stiefbroer is trekken ze steeds meer en meer naar elkaar toe. Ze beseffen dat het niet kan en daarbij komt ook nog eens dat Tyler een vriendin heeft. Een heleboel geheimen en leugens kennen hun ontstaan en er is een overvloed aan drama. Maar de vraag waar iedereen op zit te wachten luidt; Hoe lang kan je liefde blijven ontkennen?

Het is zo’n pittig en krachtig verhaal dat het boek uit is voor je het beseft. Het verhaal zit ontzettend goed in elkaar en er zijn ondertussen ook al een deel 2 én 3 verschenen… Hoog tijd voor nog wat nieuw leesmateriaal dus!

Dit waren tot hier toe de boeken die ik deze zomer al verslonden heb! Er liggen nog enkele pareltjes op me te wachten en in september komen er ook nog eens een heleboel nieuwe boeken uit, onder andere het 3e boek van Eva Daeleman, waar ik dus erg naar uitkijk! Lees jij graag boeken? Zoja, laat me zeker weten welke! Leestips zijn altijd welkom.

Lots of love,
Sofie ♡

2 thoughts on “My Summer Reading List

  1. Heel erg leuk zo’n artikeltje! Tijdens de zomermaanden en op vakantie lees ik ook altijd wel wat boeken, maar vind het altijd lastig om te zoeken wat ik graag wil lezen, hierdoor krijg ik toch wat ideetjes en inspiratie! 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s