Travel

Mijn vakantie in Kos | Travel Diary & Vlog

Na een maandje rust besluit ik om toch nog eens een blogpost online te gooien. Deze keer gaat hij over mijn vakantie in Kos, Griekenland. Ik vertrok samen met mijn ouders en zus op 21 juli en kwam vorige week zondag, 29 juli, weer thuis. Het waren 8 prachtige dagen vol zon, zee en strand. In deze blogpost laat ik enkele hoogtepunten zien, welke leuke spulletjes ik zoal gekocht heb en een vlog die alle woorden omzet in beelden. Enjoy!

Early mornings and 30+ degrees

Onze vlucht naar Kos vertrok om half 8 wat om half 6 aan de luchthaven betekende. Met slechts een paar uren slaap dwaalden we rond op Brussels Airport. Gelukkig verliep alles vlotjes en landen we zo’n 4 uur later op het paradijselijke Griekse eiland. Onze eerste dag bestond verder uit het hotel ontdekken, uitpakken en relaxen aan het zwembad.

Dat het niet alleen in Griekenland bakken en braden was wisten alle thuisblijvers vast wel. Veel konden we overdag niet echt doen, buiten van schaduw naar schaduw wandelen. De meeste tijd van onze vakantie hebben we dan ook gespendeerd aan verschillende leuke strandjes of een zwembad. Water was the key to verfrissing.

Roadtrip and sunset watching

Uiteraard kan je niet de hele tijd in je hotel blijven, er wachtten verschillende mooie verborgen parels op ons. We besloten dan maar om op dag 3 de hitte te trotseren en een autootje te huren. Eén met airco, alstublieft!

We reden eerst een 50 tal minuten, tot het laatste dorp van Kos, om dan na de lunch de must sees en populairste vissersdorpjes te bezoeken. Het was een mooie, goed gevulde dag.

We maakten een pit stop bij ‘Paradise Beach‘ het mooiste strand van het eiland. Ook bij ‘Kardamena‘ een typisch vissersdorpje met een Britse touch (er zijn daar namelijk veel Irish Pubs en Fish & Chips restaurantjes). We doken in de zee bij ‘Tigaki‘ het dorpje met het witste strand. In ‘Kefalos‘ kochten we wat potjes honing (Griekse honing = the best). En eindigen deden we in ‘Kos Stad‘. Dé place to be voor traditionele winkeltjes, lekkere gyros en de oude haven.

Na zo’n dag in de auto volgde natuurlijk nog eens een dag om wat uit te rusten. A beach day it is! Op donderdag trokken we dan weer op pad. Deze keer naar ‘Zia‘. Een bergdorpje dat zich op 400m hoogte bevindt. Iedere dag komen er honderden toeristen met bussen toe om er allemaal samen vanop het mooiste dakterras naar de zonsondergang te kijken. Ook wij konden dit aanbod niet weerstaan en achteraf bekeken ben ik daar heel blij om. Het was gewoonweg onbeschrijflijk! Iets dat je enkel kan begrijpen indien je er zelf ook bij was. Moest ik ooit nog eens naar Kos gaan dan doe ik dit sowieso opnieuw. Het is echte must see!

Hello, Turkey! Bye, Greece

Op vrijdag, de voorlaatste dag, besloten we om onze grenzen te verleggen. Letterlijk. We boekten een boottrip naar Bodrum, Turkije. Weg uit Griekenland en weg uit de Europese Unie. In Turkije was het ook nog eens 5 graden warmer wat de uiteindelijke temperatuur tot 40°C bracht.

In Bodrum hebben we vooral door de Turkse winkelstraatjes gewandeld om er onder andere producten van populaire merken aan veel goedkopere prijzen te kopen. Over de echtheid valt te discussiëren maar ik heb me er in ieder geval eens goed laten gaan. Shoppingqueens never rest, ook niet tijdens hun vakantie.

De laatste dag wouden we een dorpje bezoeken dat zich situeerde naast ons hotel. We namen dus ‘s morgens de bus en voor we het wisten hadden we de halte waar we moesten afstappen gemist… We eindigden dus bij de terminus van de bus en dat was bij de ‘Thermen‘. Een natuurlijke warmwaterbron van zo’n 50°C. Heet dus. Het stonk naar zwavel, was overbevolkt en totaal onaantrekkelijk en zonder het missen van de bushalte waren we er ook nooit beland maar als je er dan toch bent…

Home sweet home x

Zondag, 29 juli, landden we om 16u en iets meer dan een uur later waren we al thuis. Oost west, thuis best zeggen we dan. Wanneer je thuis bent besef je pas hoe snel een week voorbij vliegt. Mijn laatste vakantie met mijn ouders was er eentje om in te kaderen. En wat is er mooier dan een filmpje als herinnering? Zie je graag alles wat ik hier heb neergeschreven tot leven komen? Kijk dan zeker mijn vlog:

 

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s