Lifestyle

Ik keek elke dag een film | 5 films die je gezien moet hebben!

Vorige week heb ik besloten om na het studeren steeds goed te ontspannen. En wat is er beter dan kijken naar leuke feel good movies? Iedere dag keek ik zo’n 1 à 2 uur naar een film en op het einde van de week had ik dus 5 (nieuwe) films gezien. Deze 5 ga ik nu in de kijker zetten in deze blogpost. Ik vertel je waarover ze gaan, waarom je ze gezien moet hebben en waarom ik ze gekeken heb. Enjoy! 

Maandag – The Kissing Booth

De week begon ik met een flinke portie liefde. Ik heb op maandag namelijk The Kissing Booth gekeken. De hoofdpersonages zijn Joey King als Elle Evans, Jacob Elordi als Noah Flynn en Joel Courtney als Lee Flynn.

 

De film gaat dus over Elle en haar beste vriend Lee. Al sinds hun geboorte zijn ze onafscheidelijk. Om hun vriendschap sterk te houden, hebben ze een paar regels. Zo luidt regel #2: nooit elkaars geheimen doorvertellen. Regel #9: nooit verliefd worden op Lee’s (heel knappe) oudere broer Noah. Maar natuurlijk duurt het niet lang voordat Elle en Noah verliefd worden op elkaar… Ze besluiten hun liefde voor zich te houden. Maar wat als Lee erachter komt? Omdat te weten te komen moet je de film kijken!

Ik heb The Kissing Booth gekeken omdat hier op sociale media, vooral Twitter, heel veel over gesproken werd en iedereen vol lof over de film vertelde. Ook ik ben blij dat ik de film gekeken heb want hij is écht zo mooi! Ik werd opslag verliefd, haha.

Dinsdag – Love, Simon

Op dag twee koos ik weer voor een liefdesverhaal en deze keer verliep dat wat stroever. Love, Simon gaat namelijk over de jongen, Simon, wiens leven op rolletjes lijkt te lopen. Hij heeft fantastische ouders, geweldige vrienden en ook op school gaat het goed. Omdat Simon niet kan accepteren dat hij op jongens valt, stort hij zich op vriendschappen met meisjes zonder enige vorm van intimiteit aan te gaan. Tot het moment waarop een andere jongen van zijn school besluit om via een publieke post zijn homoseksualiteit bekend te maken. Anoniem.

 

Simon vindt dat het hoog tijd is dat hij zelf ook uit de kast komt en verzamelt al zijn moed om de auteur van de post zelf een bericht te sturen. Blue, zo heet de jongen online.  Hun gesprekken verlopen vlotjes en stilaan komen daar meer en meer gevoelens bij. Op een dag willen de twee elkaar ontmoeten. Wordt het een grote teleurstelling? Of liefde op het eerste gezicht? Dit ontdek je dus zelf in de film!

Iedereen verdient een groot liefdesverhaal’, is de slogan van de film en inderdaad, dat werd weleens tijd. Ook fijn dat Simons homoseksualiteit zelf nu eens níét het probleem is. Hij twijfelt niet aan zijn gevoelens en is niet bang dat zijn familie en beste vrienden hem zullen afwijzen, maar hij blijft zijn ‘coming-out’ voor zich uitstellen, omdat hij liefst wil dat alles bij het oude blijft. Ik vond het een heel mooi hartverwarmend verhaal en ik zou de film zeker aanraden!

Woensdag – Midnight Sun

Om wat in de liefdevolle sfeer te blijven keek ik ook op dag 3 een film boordevol romantiek. Midnight Sun, met onder andere Bella Thorne en Patrick Schwarzenegger.

De film gaat over Katie. De zeventienjarige mooie, slimme meid die dol is op muziek maken. Toch is haar leven verre van perfect. Ze lijdt namelijk aan een zeldzame ziekte waardoor ze niet in aanraking mag komen met de zon, daglicht. Pas als het donker is, gaat haar wereld open en trekt ze naar het station om gitaar te spelen voor de reizigers. Op een avond staat plots Charlie te luisteren, de knappe atleet waar ze al jaren stiekem een oogje op heeft. Katie wil hem beter leren kennen en verzwijgt haar ziekte. Samen beleven ze een romantische zomer die hun leven voorgoed zal veranderen.

Midnight Sun vond ik een zeer pakkende film. Het doet je beseffen hoe blij je mag zijn met de kleine dingen die je hebt en je gaat er je gezondheid door koesteren. Het was ook mooi om te zien hoe Katie een persoon wou zijn en niet een ziekte. Haar doorzettingsvermogen is gewoonweg prachtig. Dus, als je van romantische liefdesverhalen houdt met een triestige touch, dan zou ik de film zeker kijken!

Donderdag – Ibiza

Genoeg liefdesverhalen en romantiek, tijd voor iets helemaal anders. Op dag 4 keek ik naar de film Ibiza. De nieuwste Netflix Original speelt zich af op het Spaanse eiland. Al ga je er niet echt veel van zien, want de hoofdpersonages trekken naar nachtclubs waar ze niets dan verkeerde beslissingen nemen.

Harper is een jonge alleenstaande vrouw van rond de dertig. Ze woont in New York. Ze heeft geweldige vrienden waar ze van houdt en een job die ze haat. Wanneer haar baas haar op zakenreis naar Barcelona stuurt, betekent dit voor haar de kans om haar routine te doorbreken. Geflankeerd door haar twee beste vriendinnen, komt Harper terecht in het land van de Sangria, waar ze een flirterige ontmoeting heeft met een beroemde dj met alle gevolgen van dien…

Deze film heb ik vooral gekeken vanwege de vele commotie er rond . Het eiland Ibiza had namelijk de makers van de film aangeklaagd en wil zelfs dat de film van Netflix wordt gehaald. Nu ergens snap ik dat wel, de film ontploft van de clichés en is niet bepaald een mooi uithangbord voor het eiland. Ook het acteren op zich vond ik niet zo goed. Het is een film vol rare wendingen en je moet hem kijken zonder al te veel verwachtingen en puur als ontspanning.

Vrijdag – I Feel Pretty

Tot slot keek ik op vrijdag naar een film met de allerbeste boodschap, I Feel Pretty. Een film over body positivity met Amy Schumer in de hoofdrol.

Wanneer Renee tijdens het sporten met een harde klap van haar fiets valt, verandert haar zelfbeeld drastisch. In plaats van een doorsnee onopvallende vrouw die worstelt met haar onzekerheid, ziet ze zichzelf als één van de meest prachtige en zelfverzekerde personen ter wereld. Met deze nieuwe versie van zichzelf is ze vastbesloten om alles uit het leven te halen zonder dat haar nog iets in de weg staat. Maar wat gebeurt er wanneer ze er achter komt dat haar uiterlijk nooit veranderd is?

Ook deze film heb ik gekeken vanwege de vele reacties op sociale media en vrienden die er enthousiast over waren. Een film met zo’n sterke boodschap moest ik gewoon zien en ik vond hem echt wel goed. Een echte aanrader voor elk meisje! #girlpower

Ik heb nu wel even genoeg films gekeken voor de komende weken, haha. Sommige hadden een prachtig liefdesverhaal en andere een sterke boodschap of levensles. Uiteindelijk geeft elke film je wel iets mee, iets waar je gaat bij stilstaan, over gaat beginnen nadenken. Ik kan alle 5 opgesomde films alleen maar aanraden en eens een avondje thuis chillen onder een dekentje kan al eens fijn zijn. Het was mijn ideale studiepauze en misschien wel jouw perfecte vrijdagavond 😉  

Lots of love,
Sofie ♡

2 thoughts on “Ik keek elke dag een film | 5 films die je gezien moet hebben!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s