Travel

Holybelly: brunch-hotspot in Parijs

Vorige maand bracht ik drie dagen door in het prachtige, romantische Parijs. De stad heeft m’n hart veroverd en het waren er drie heel fijne dagen. Naast lange wandelingen in de gezellige straatjes en bezoekjes aan de toeristische highlights hebben we er ook zeer lekker gegeten. De brunch bij Holybelly 5 was daarvan hét hoogtepunt en daar gaat zoals je al kon zien aan de titel deze blogpost over gaan. 

Wat is Holybelly?

Sarah Mouchot en Nico Alary begonnen in oktober 2013 met een ‘Melbourne style café’ in het hartje van Parijs. Ze zijn gespecialiseerd in lekker eten, goede kwaliteitsvolle koffie en een persoonlijke, vriendelijke service.

 

Hun menu is zeer gevarieerd en bevat van alles wat. Sarah gaat iedere week samen met een team opzoek naar wat hun locale leveranciers te bieden hebben en stellen zo gerechten samen, aangepast aan de seizoenen en de tijd van het jaar.

Holybelly is de perfecte plek om je dag te beginnen. Locals doorkruisen de hele stad voor de beroemde ei-gerechten en het creatieve seizoensmenu, en de gekarameliseerde hazelnootpannenkoeken met huisgemaakte room en fruit hebben een legendarische status verworven onder Parijzenaren. Ook ik was er helemaal onder de indruk en heb er fantastisch goed gegeten. Het is er misschien niet typisch Parijs, maar het is wel dé favoriete brunchplek van veel locals. En nu ook van mij 😉

 

Pancake time

Met knorrende magen wachtten we geduldig af tot onze heerlijke ‘american pancakes‘ onze weg uit kwamen. Ik had gekozen voor de plain pancakes met boter en siroop. Mijn vriendin voor de sweet stack, ook pancakes maar dan met seizoensfruit en slagroom. Om te drinken namen we een warme chocolademelk en een homemade lemonade. Hmmm het zag er niet alleen heerlijk uit, dat was het ook écht!

Ook is het bij Holybelly altijd drukker dan druk en dat is één van de redenen waarom ze wat verder in de straat een tweede café hebben geopend. Die locatie is ruimer en biedt de klanten meer plaats. Maar het blijft een aanrader om zo vroeg mogelijk rond openingstijd aan te komen. Er staat namelijk al snel een lange wachtrij. Ik en mijn mede travel buddy waren er rond kwart voor 10 en toen we een uur later buitenkwamen stond er een rij tot bijna aan het einde van de straat…

 

Holybelly zou ik zeker aanraden aan iedereen die graag geniet en lekker eet. Het is er wat prijzig maar dat is wel te verwachten als je rekening houdt met het concept, de locatie en de kwaliteit. De brunch was heerlijk en we hebben er zeker van genoten. Wanneer ik de volgende keer nog eens in Parijs ben ga ik zeker hun andere café ook eens testen. Laat het aftellen maar al beginnen!

Lots of love,
Sofie ♡

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s