Lifestyle

My current favourite music | #3

Muziek, ik zou absoluut niet meer zonder kunnen. Ook nu tijdens de examenperiode kan een goede dosis muziek zorgen voor de ideale study break. Afgelopen weken heb ik weer een heleboel nieuwe liedjes ontdekt en zo heb ik dus ook nieuwe favorieten. De vorige “my current favourite music” blogpost is alweer 5 maanden geleden… Hoog tijd dus voor een update! 

1. Back To You – Selena Gomez

Mijn eerste favoriet is de nieuwe soundtrack van het tweede seizoen van 13 Reasons Why. Ik volg de serie en heb het seizoen dan ook al uitgekeken en net zoals bij seizoen één bevatte het weer een heleboel mooie muziek. ‘Back To You’ vertaalt perfect de vibes de serie en Selena Gomez zingt het zó mooi, I love it!

You’re stuck in my head and I can’t get you out of it
If I could do it all again
I know I’d go back to you

2.  Like to Be You – Shawn Mendes ft. Julia Michaels 

Shawn Mendes is mijn tweede favoriet en deze keer doet hij het niet alleen maar met Julia Michaels. Deze week was Shawn te gast bij The Late Late Show en daar bracht hij ‘Like to Be You’ voor de allereerste keer live. Het nummer was één van mijn favoriete van zijn nieuwste album maar na deze versie is het ongetwijfeld mijn nummer één. Hun stemmen zijn zo mooi samen en het optreden is zo rustig en fragiel. Prachtig!

Verder ben ik verliefd op de lyrics en het is een liedje dat wel iets voor me betekent. Ik kan niet wachten om dit volgend jaar zelf live mee te maken tijdens Shawn’s tour!

I don’t know what it’s like but I’m dying to
If I could put myself in your shoes
Then I know what it’s like to be you

3. Familiar – Liam Payne

Mijn derde favoriet is niemand minder dan Liam Payne. Zijn nieuwste single is een schot in de roos. Volgens mij één van zijn beste nummers tot hier toe. Het lied heeft alles om een zomerhit te worden. De Spaanse lyrics, de beats en natuurlijk de zwoele stem en dance moves van Liam. Het refrein is vrolijk en ik wil er spontaan op beginnen dansen. Waar is dat feestje?

Can we get famili-famili-famili-familiar? (Yeah)
I’m feelin’ I’m feelin’ I’m feelin’ I’m feelin’ ya (hey)
What’s on your mind for later tonight?
Let me be the one to fill it up

4. 2002 – Anne-Marie

Oh Anne-Marie, wat hou ik van haar muziek! Na haar live te hebben gezien ben ik nog een grotere fan van haar geworden. Haar debuut album ‘Speak Your Mind’ vind ik echt goed en haar nieuwste single van dat album is dus ‘2002’. Een lied over haar jeugdliefde. De videoclip vind ik ook echt leuk en vertelt de boodschap perfect. De nineties vibes zijn volop aanwezig! Een leuk, vrolijk lied met een makkelijk refrein, wat moet je nog meer hebben?

We are more than lovers
Yeah, we are all we need
When we’re holding each other
I’m taken back to 2002

5. Fall In Line – Christina Aguilera & Demi Lovato 

Mijn volgende favoriet is ook een echte topper. De samenwerking tussen Christina Aguilera en Demi Lovato. 2 topvrouwen bij elkaar? Dat vraagt om een krachtig nummer. En dat is ‘Fall In Line’ ook, beiden stemmen komen er goed tot hun recht en het heeft een boodschap vol power. Ja, een geslaagde combinatie!

They’re gonna burn me at the stake
But I got a fire in my veins
I wasn’t made to fall in line
No, I wasn’t made to fall in line, no

6. Young Blood – 5 Seconds Of Summer

5 Seconds Of Summer kan met hun nieuwste single ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Ik vind ‘Youngblood’ zo’n zalig nummer! Ik ben helemaal fan van hun nieuwe sound. Ook is het enorm duidelijk hoe hard ze allemaal zijn verandert. Hun stemmen zijn geëvolueerd en ook op het podium staan ze nog steviger in hun schoenen. Vandaag hebben ze trouwens hun UK & Europe Tour aangekondigd. Ik kan haast niet wachten om ze terug live aan het werk te zien, het zijn echte toppers!

I give and I give and I give and you take, give and you take
Young blood
Say you want me
Say you want me
Out of your life

7. Promise – Warhola 

Soms moet je niet ver zoeken voor een goed nummer en kan het zich bevinden op Belgische bodem. Vorig jaar heb ik Warhola voor het eerst leren kennen op Rock Werchter en ik moet zeggen dat ik wel overtuigd was. Ook ‘Promise’ kan me bekoren. Het heeft een leuke alternatieve sound waar ik wel van hou.

Might not, might not make it
Just two more shots, can I take it?
It’s alright now, we’re all faded
I’m waiting, I know you are too

8. You Deserve Better – James Arthur 

James Arthur zijn nieuwe single heb ik ook al een paar dagen op repeat staan. ‘You Deserve Better’ is een emotioneel nummer met toch een goed refrein. Ook klinkt het nummer anders dan wat we van James gewoon zijn. Mij heeft hij in ieder geval kunnen overtuigen!

 

You deserve better, better, better than me, might be what you want but I want you to see, You’re better off without me in your life

9. Lovely – Billi Eilish ft. Khalid

Naast ‘Back To You’ is ook deze favoriet, ‘Lovely’ een soundtrack van 13RW. Ik heb het leren kennen tijdens het kijken naar de serie en ik vond het meteen wondermooi. Weeral een fragiel, kwetsbaar nummer dat perfect past bij de sfeer en gevoelens van de serie. De lyrics van het lied hebben een diepe betekenis en het nummer kon gewoon niet ontbreken in deze lijst.

Oh, I hope some day I’ll make it out of here
Even if it takes all night or a hundred years
Need a place to hide, but I can’t find one near
Wanna feel alive, outside I can’t fight my fear

10. Girls – Rita Ora ft. Cardi B, Bebe Rexha & Charli XCX 

Rita Ora en haar girls zijn ook represented! Het nummer straalt één en al girl power uit en Rita zingt er onder andere dat ze graag ook eens meisjes kust. 4 vrouwen met een boodschap en een straffe single die volgens mij nog wel hoog gaat scoren. Ik ben alvast fan. Go girls!

I ain’t one-sided, I’m open-minded
I’m fifty-fifty and I’m never gonna hide it
You should know

Dit waren mijn 10 favoriete nummers waar ik momenteel het vaakst naar luister en waar ik het meest fan van ben. Ik vond het best moeilijk om maar 10 nummers te selecteren uit de vele goede muziek van dit moment, haha. Wat is jouw favoriete lied? Of van welke artiest(en) ben je fan?

Ik heb trouwens een afspeellijst op Spotify met al deze nummers en nog vele anderen dus indien je hem graag zou willen volgen: klik dan hier.

Ik wens ook iedereen enorm veel succes met studeren en de examens. Even doorzetten en dan kunnen we genieten van welverdiende vakantie. Yes we can! 

Lots of love,
Sofie ♡

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s