Travel

The best of Budapest

4 dagen, 3 reisbuddy’s, 2 leerrijke gidsen en 1 stad. Zo vat ik de tijd in die ik in Boedapest heb doorgebracht samen. In mijn allerlaatste blogpost over de reis ga ik evalueren en stilstaan bij wat ik zoal heb bijgeleerd. 

Internationalisering

Het eerste aspect dat ik onder de loep ga nemen is de internationalisering. Dat ik de kans krijg om twee keer per jaar mijn grenzen te verleggen dankzij ‘Internationaal Project’ vind ik geweldig. Ik kijk er dan ook volgend jaar heel erg naar uit om stage te gaan lopen in Londen. Mijn ultieme droom die gaat uitkomen! Ook gaan steeds meer en meer studenten op Erasmus. Het lijkt me zeer leerrijk en verrijkend om je eigen studierichting eens te volgen in een totaal andere leefwereld en cultuur. Het zijn ervaringen die je voor de rest van je leven meedraagt.

 

Ook in Boedapest en op Corvinus zaten vele uitwisselingsstudenten. Het lijkt me dan ook de ideale universiteit om je Erasmus door te brengen. En al zeker in een mooie stad als Boedapest. Ook ikzelf heb me volledig in de internationale ervaring gesmeten door op te trekken met de twee Spaanse studenten die ons vergezelde. 4 dagen volop Engels praten en elkaars cultuur opsnuiven was zeker en vast een extra ervaring.  Ook nu nog na de reis onderhouden we het contact en daar ben ik meer dan blij om.

Communicatie

Als communicatie student heb ik al gemerkt dat dit onderdeel zeer uiteenlopend kan zijn. De communicatie is alles en alles is communicatie. Ook in Boedapest heb ik opgemerkt dat de onderdelen daar best wel vergelijkend zijn met hoe en wat we hier ervaren. Vakken als reclame, public relations en marketing zijn enkele voorbeelden.

 

Bij reizen komt natuurlijk ook veel communicatie kijken. Afspraken zijn belangrijk en overleggen waar en wanneer we ergens moesten zijn zorgden voor een vlotte organisatie.

Teambuilding

Teambuilding, een term die je hier vast niet verwacht had… Wel, toch past het perfect in dit verhaal. Je brengt hele dagen door met (nieuwe) mensen en communiceert continu. Je moet samen afspraken maken en ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Ik heb er dan ook mooie vriendschappen aan overgehouden. Iets waar ik voor deze reis totaal niet heb bij stilgestaan. Reizen brengt mensen dichter bij elkaar, dat is zeker!

 

Tips

Om het Boedapest hoofdstuk helemaal af te sluiten geef ik je nog 5 tips en must sees mee. Maar ik heb gemerkt dat er gewoon vrij rondlopen en je laten verrassen je naar de mooiste straatjes en pleintjes brengt.

Top 5 activiteiten die je er zeker gedaan moet hebben:
1) Een ruined bar: mijn favoriet is Szimpla Kert, zowel ‘s nachts als overdag de moeite waard!
2) Neem deel aan een Free Walking Tour: Locals die je meenemen naar de verborgen parels van Boedapest, wie staat daar nu niet voor open?
3) Ga eens eten bij een lokaal restaurantje: Mijn favoriet is Frici Papa, het eten is zeer lekker en spotgoedkoop
4) Huur een Airbnb: Logeren tussen de plaatselijke bevolking maakt je ervaring helemaal compleet
5) Beklim Castle Hill: Het uitzicht na de lange tocht is adembenemend. Ideaal voor een fotootje.

Boedapest is een stad die van alles te bieden heeft. Je er vervelen is onmogelijk. Ik had er zelfs ogen te kort. Over ogen gesproken, kijk zeker ook naar de vlog die ik over de trip heb gemaakt. Zo komen alle woorden die ik hier al neergeschreven heb eens tot leven. 😉

 

Bedankt, Boedapest
Bedankt, vrienden 
Bedankt Internationaal Project
Het was geweldig! 

Lots of love,
Sofie ♡

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s