Travel

Let’s talk with locals

In mijn vorige blogpost kon je al lezen hoe mijn bezoek aan de Corvinus Universiteit verlopen is. Naast de vele informatie die we er verkregen hebben, hebben we er ook studenten geïnterviewd. We wouden namelijk weten hoe zij zelf het hele avontuur aan Corvinus beleven. Wij interviewden Sandor Tòth en het resultaat daarvan lees je hieronder.

 

Ik vond het eerst wel moeilijk om studenten die druk bezig waren of snel rondwandelden lastig te vallen. Het was ook een hele opdracht om effectief één iemand zo ver te krijgen om met ons in gesprek te gaan. De ene kon niet goed Engels, de andere moest dringend naar de les en dan waren er nog een groep studenten die gewoonweg weigerde om met ons te praten… Wat een uitdaging!

Na dus enkele studenten te hebben benadert was er dan toch een vriendelijke jongeman die eventjes tijd voor ons wou vrijmaken.
Sandor Tòth is zijn naam en hij volgt het masterprogramma Financial Management. Mm, klinkt interessant. We informeerden meteen naar meer.

Toen we begonnen met de vragen te stellen was hij wel wat verlegen. We waren immers vreemden en dat zorgde ervoor dat het gesprek wat stroef verliep. Onze eerste vraag was met hoeveel leerlingen hij in de les zit. Daarop antwoordde hij dat de klassen redelijk klein zijn, bestaan uit zo’n 100 studenten. Een antwoord waar we wel wat van opkeken want zo’n grote groepen zijn wij, op Thomas More, helemaal niet gewoon. Het volledige programma wordt gevolgd door 500 leerlingen, wat ik ook wel veel vind.

Ook vroegen we ons af of Sandor op kot verblijft en of dat fenomeen ook in Hongarije bestaat. Hij vertelde ons dat hij is opgegroeid in een klein dorpje en nu dus woont in Boedapest om er te studeren. Toch al één gelijkenis! Ook vroegen we Sandor hoe lang hij nog moet studeren voor hij zijn masterdiploma behaalt. Daarop antwoordde hij dat zijn masterprogramma twee jaren duurt. Dit is ook vergelijkbaar bij ons in België dus.

Door het tijdsgebrek van Sandor moesten we snel over gaan naar de laatste vraag en om die toch positief af te sluiten vroegen we hem wat zijn lievelingsvak is. Dat bleek na lang nadenken Overheidsfinanciën te zijn. Tot slot maakte we nog een foto en bedankte we hem.

 

Wat een fijn gesprek en wat een interessante ervaring. Het bezoek aan Corvinus was meer dan geslaagd! 

Lots of love,
Sofie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s