Travel

Thomas More meets Corvinus

Dag 2 in Boedapest stond in het teken van een bezoek aan de universiteit Corvinus. Thomas More werkt met de universiteit samen. Zo zijn er bijvoorbeeld jaarlijks enkele studenten die er hun Erasmus doorbrengen. We hebben de universiteit een bezoek gebracht, kregen uitleg over de werking, lessen én mochten in de school op ontdekking! 

Ochtendstond heeft goud in de mond

We besloten om wat vroeger op te staan dan gisteren want er is zoveel te zien in Boedapest! En de dagen vliegen voorbij. We werden gewekt door het zonlicht en verlieten onze Airbnb rond 9u. De dag zijn we begonnen met een lekker ontbijtje bij Starbucks. We besluiten daarna om gewoon wat rond te wandelen in de stad, en zeker de buurten te bezoeken die we nog niet gezien hadden.

 

Na een wandeling van ongeveer een klein half uur besloten we om iets te gaan drinken. Aangezien we toch wat meer tijd hadden vond ik wel dat we dat verdient hadden. We vertrokken daarna ruim op tijd richting Corvinus, wat dus nog een heel eind terug wandelen was… Oeps! Gelukkig kwamen we net op tijd aan. En wel zo’n 10 000 stappen later!

At Corvinus

De tijd voor een rondleiding in de universiteit was aangebroken. Ik vond het best wel spannend. Ik had hiervoor nog nooit een andere school in een ander land bezocht. Laat staan er lessen gevolgd! Eerst werden we rondgeleid door een studente, die heel veel leuke en interessante weetjes wist te vertellen over de geschiedenis van Corvinus. Ze vertelde over het indrukwekkende oude gebouw en hoe alles er in elkaar zat. Ook zei ze dat ze er soms nog verdwaald. Wat ik echt wel kan begrijpen! De universiteit was gigantisch en de lange gangen en vele trappen maakten het er niet makkelijker op.

 

Na de lieve studente was het tijd aan de ‘echte’ gids. Zij nam ons mee naar het nieuwe gebouw van Corvinus ofwel het modernere gedeelte. Het is er totaal anders. De sfeer, het interieur,… Een wereld van verschil! Toen we aankwamen was er trouwens een plaatselijke muziekband aan het spelen. Super leuk! We voelden ons al meteen welkom.

Na de tweede rondleiding werden we naar een aparte ruimte gebracht waar we allemaal plaatsnamen aan een lange tafel. We kregen er informatie en een lezing over ‘ethiek en de media’. Zeer interessant onderwerp en ik vond het heel boeiend en leuk gegeven. De docent zijn manier van vertellen maakte het allesbehalve saai en ik heb er zeker wat van bijgeleerd.

 

Wat volgde was dan weer niet echt een lezing maar eerder een infosessie over studeren aan Corvinus. Zo werd er onder andere aangehaald waarom we nu juist in Boedapest zouden moeten komen studeren, en wat de voordelen daarvan waren. Het was fijn om meer te weten te komen over de universiteit en de werking. Corvinus focust zich jammer genoeg iets te veel op theorie vind ik, wat we wel al konden verwachten van een universiteit. Een aanpak die mij totaal niet aanspreekt. Tegen vakken als sociologie of filosofie zeg ik liever neen. Geef me dan maar de vele praktijk en leerrijke vakken op Thomas More! 😉

Onze leerrijke tijd bij Corvinus sloten we af met een bezoekje aan het dakterras. Op de bovenste verdieping kregen we de kans om te genieten van een prachtig uitzicht! Dé ideale afsluiter. Het was nog heerlijk zonnig en we hebben er nog enkele mooie foto’s kunnen nemen, heel leuk! Hieronder enkele sfeerbeelden;

 

Na het bezoek aan Corvinus gingen we nog aan de praat met de studenten. We stelden hen enkele vragen en kwamen zo meer te weten over de school én Boedapest. Het resultaat daarvan kan je lezen in de volgende blogpost! We hebben er alvast een fijne tijd gehad en als het kon, zou ik er zo weer heen gaan! 😀 

Lots of love,
Sofie ♡

One thought on “Thomas More meets Corvinus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s