Travel

Budapest, here I come!

Nog twee weken aftellen en dan is het zover. Dan vertrek ik voor 4 dagen naar Boedapest. Wie me al langer volgt weet ik dat ik, binnen mijn opleiding Communicatiemanagement, kan kiezen voor het keuzevak ‘Internationaal Project’. Ook in het tweede semester duik ik in een nieuw avontuur. En dat gaat deze keer naar Hongarije. Spannend! In deze voorbeschouwende blogpost ga ik het hebben over mijn verwachtingen, wat ik graag gezien én gedaan wil hebben en nog veel meer. Enjoy! 

Met vier in bed

Uiteraard komen er bij een citytrip een hele hoop voorbereidingen kijken. Alles begon met het kiezen van een bestemming. Die keuze is dus Boedapest geworden. Daarna is het belangrijk om te bepalen hoelang en waar je gaat verblijven. Ik heb samen met 4 medestudenten een AirBnb geboekt waar we van zondag 22 april tot woensdag 25 april zullen verblijven.

Het appartement is gelegen in het hartje van Boedapest, in het oudste appartementenhuis in de stad, op een hoek van de beroemde winkelstraat Váci. Het is dé ideale logeerplek voor jonge groepen. De eigenaars van het appartement komen ons zelfs ophalen aan de luchthaven wanneer we toekomen, zijn dat geen goals? Ik kan haast al niet meer wachten!

Grenzen verleggen

Ik ga niet zomaar naar Boedapest, neen. De hele trip heeft een doel en een leerrijke insteek. Een studiebezoek aan de partnerschool Corvinus University, dat is wat me er onder andere te wachten staat. Daarnaast staan er ook stadswandelingen, musea, tentoonstellingen en nog vele andere activiteiten op de planning. Ik ga er allesbehalve stilzitten en kijk er al naar uit om voor een tweede keer mijn grenzen te verleggen.

DSC_0152-1-600px

Naast de typische studieactiviteiten bestaat zo’n trip uiteraard ook uit vrije tijd. Ik ga met volle teugen genieten van Boedapest. Het ziet er me een prachtige stad uit met een enorm aanbod aan kunst, cultuur en ontspanning. Maar wat wil ik nu absoluut gedaan hebben? Wat staat er zoal op mijn ‘Boedapest Bucket List’? 

Wie Boedapest zegt, zegt badhuizen. Zo’n typisch badhuis wil ik dus sowieso eens bezocht hebben. Als fervent zwemmer lijkt me dit een geweldige ervaring. Even verdwijnen uit de drukte van de stad en er lekker ontspannen en tot rust komen, zalig!

Ook zou ik graag een avondje spenderen in een echte ‘ruined bar‘. Ooit werden de gebouwen gebombardeerd, nu zijn ze opgeknapt, gerestoreerd en gepimpt met kunst. De bar Szimpla Kertmozi werd me al meerdere malen aangeraden. Hopelijk kan ik er eens een bezoekje brengen!

What to expect?

Wat verwacht ik verder van deze reis? Dat ik veel ga bijleren, niet alleen over de stad Boedapest, maar ook over de partnerschool en de manier van studeren daar. Ik hoop op 4 leuke dagen met tof gezelschap. Het wordt sowieso, net als mijn vorige trip naar Londen, onvergetelijk!

Budapest, here I come! 

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s