Lifestyle

Koffie hotspots Gent & Antwerpen

Vandaag ben ik naar Gent en Antwerpen geweest om mijn ‘communicatie’ held of grote inspiratie in de mediawereld te interviewen. Samen met een medestudente trok ik op pad en doorkruiste we twee van mijn favoriete Vlaamse steden. Wie hebben we geïnterviewd? Sylvia Van Driessche en Anne-Catherine Gerets. Maar nu stel ik even de twee koffiebars voor waar de interviews hebben plaats gevonden. Een rode draad? Ambachtelijkheid, centrale locatie en een natuurlijke toets.

The sun in my face & hot chocolate

Het was iets na half 10 toen ik aankwam bij Charlie’s. De eerste locatie waar we Anne-Catherine zouden gaan interviewen. Het bevindt zich in de Volksstraat in Antwerpen. Een straat vol met horeca en gezellige winkeltjes. Dus, moest je eens in de buurt zijn, spendeer er zeker eens wat tijd en wandel er rond. Ga kleine minder bekende winkeltjes binnen en ga eens iets drinken bij een meer speciale zaak. Ik raad het je zeker en vast aan!

Charlie’s heeft al drie jaar op rij de award gekregen voor “Best Coffee Bar”. De zaakvoerster Charlotte droomde al lang over een eigen koffiebar en sinds kort is er zelfs een kleine Bed & Breakfast bijgekomen. Bij Charlie’s kan je genieten van een verrassend ontbijt, lunch, taartje of een koffie.

Ga er eens binnen, geniet ervan en droom ook even weg uit deze stressvolle maatschappij. Ben je jong of oud, een kleine of grote eter, een vroege vogel of heb je de voorkeur voor een laat namiddagontbijt, voor ieder is er wat wils. Ik heb er genoten van een warme chocolademelk met ambachtelijke Belgische chocolade. Zalig! Ik ben niet zo’n koffiedrinker dus grijp al sneller naar een chocolademelk.

Na het interview hebben we buiten nog wat sfeerfoto’s genomen en dan was het hoog tijd om onze tocht verder te zetten naar hotspot én interview 2 in Gent.

Clouds in my coffee & dreams

Om iets na 14u kwamen we toe bij de volgende place to be. Namelijk, Clouds In My Coffee ofwel Coffee 9000. Een cozy koffiebar vlakbij het station van Gent-Dampoort. Je kan er zoals men zegt ‘even ontsnappen van de drukke realiteit’. Het is een soort van lunchcafé waar je terecht kan voor je dagelijkse shot cafeïne of een homemade brunch.

Clouds 9000 is een project van een creatief – business duo. Jan en Veva hebben bewust gekozen om zich te vestigen in de Gentse Dampoortwijk vanwege de multi-culturele sfeer die er aanwezig is.

Naast de koffiebar vind je er ook nog een (web)shop, B&B, designteam en bieden ze ook verschillende faciliteiten aan zoals ruimtes voor privé feestjes, persevenementen, fotoshoots, workshops, meetings, enz. Kortom, je bent er helemaal in de wolken!

Omdat het in de namiddag wat warmer werd en ik van al dat interviewen dorstig werd heb ik eens geen warme drank genomen maar een verse sinaasappelsap. Niets speciaal maar deze zal ik toch niet snel vergeten. Hij was fris, fruitig en proefde Zuiders. Net of ik op vakantie was of het dronk in Spanje op een terrasje. Een fruitsapje om U tegen te zeggen.

Ook na het interview met Sylvia namen we nog enkele foto’s van de locatie en sfeer en was het tijd om onze trein huiswaarts te nemen.

Het was een zeer drukke maar leerrijke dag! Ik heb inspirerende verhalen gehoord, nieuwe plekjes ontdekt en ongelooflijke vriendelijke dames mogen interviewen. Deze dag ga ik zeker niet snel vergeten en heeft me weer een pak mooie herinneringen bezorgd. Sylvia en Anne-Catherine ben ik dan ook enorm dankbaar. Het resultaat van beiden interviews zal binnenkort trouwens op mijn blog verschijnen!

Ik ga nu nog wat nagenieten van deze dag en wegdromen bij de vele prachtige kansen die ik al heb gekregen!

Lots of love,
Sofie ♡

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s