Travel

What’s on my travel bucket list?

Wanderlust: (n.) A strong desire or urge to travel or wander and explore the world. Een mooie definitie van nog een mooier woord. Ook ik voel die drang en dat gevoel om op elk moment van de dag de wereld te willen ontdekken. Ik droom dan ook over allerlei reizen die ik ooit graag zou maken. Hieronder zet ik mijn 5 top bestemmingen op een rijtje en vertel ik meer over mijn ‘travel bucketlist’.

1. Roadtrip langs de westkust van Amerika
Death Vally, Los Angeles en San Francisco: zomaar een paar hoogtepunten van een reis door de westkust van de Verenigde Staten. Deze roadtrip neemt je mee over de beroemde kustweg Highway 1 van de ene wereldstad naar de andere, om vervolgens te genieten van de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten. Ik zou deze reis dan maken met een gehuurd busje of een mobile home. Om het zo de roadtrip van mijn leven te maken. Ook lijkt deze reis super leuk om samen met je beste vrienden te beleven. Zo wordt ze helemaal onvergetelijk!
2. Het noorderlicht spotten in Finland (Fins Lapland)

Ze zeggen altijd “Pas wanneer je het noorderlicht met eigen ogen hebt gezien, dan weet je hoe bijzonder het is.” Het is inderdaad bijna niet te omschrijven hoe mooi die natuurlijke lichtshow is, die zich aan de hemel boven je kan afspelen. Er zijn verschillende landen waar je het noorderlicht kunt spotten, met name in Scandinavië maar ik ben enorm gecharmeerd door Finland, meer bepaald het Fins Lapland. Het lijkt me een bewonderenswaardige ervaring die ik maar al te graag eens wil beleven. Ook deze trip kon dus niet in mijn lijstje ontbreken!

3. New York

Op nummer 3 staat dé citytrip der citytrips: één keer in je leven moet je naar New York City. Om op het dak van The Empire State Building te staan, om door Central Park te wandelen en om het Vrijheidsbeeld met eigen ogen te kunnen zien. Een letterlijk bruisende stad waar zoveel gebeurt en zoveel te zien is, dat je er natuurlijk langer moet blijven dan een weekendje. Ik wil deze reis al zo lang en droom ontzettend vaak over Amerika en hoe het leven daar zou zijn. Ik zie veel mensen rondom mij deze citytrip maken en dan kriebelt het wel. Ooit zal ik er ook zijn, daar ben ik van overtuigd!

4. Backpacken in Thailand

Thailand is hét land voor de backpackers en het is een echte aanrader volgens vele kenners. Je begint je reis in de hectiek van Bangkok en reist dan door naar de paradijselijke stranden in het zuiden en naar de natuur en cultuur in het noorden. Thailand is een goedkoop land voor doorreizende avonturiers en het is er ook prima op ingesteld, rondreizen is er blijkbaar relatief eenvoudig. Mijn eerste backpackreis wordt dus ongetwijfeld Thailand! Who’s going with me? 😉

5. Snorkelen in het Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het is de allermooiste plek ooit om lekker te snorkelen en dus prijkt het Great Barrier Reef op vele bucket lists en ja dus ook op de mijne! De diversiteit van de onderwaterwereld is hier ongekend en het is ook nog eens UNESCO Werelderfgoed. Dat wil toch gewoon je met eigen ogen zien? Als zwemmer ben ik dan ook helemaal verkocht en lijkt het me zo ontspannend om daar rond te snorkelen. Je ziet prachtige natuur en wordt omringd door de mooiste onderwaterdieren. Ook deze laatste bestemming moest zeker in mijn top 5!

Nu je een idee hebt gekregen van mijn droomreizen vraag ik me natuurlijk ook af wat er op jouw ‘travel bucket list’ staat. Herken je je eigen droomreizen of heb je totaal andere interesses? Ik hoop uiteraard dat ik ooit in mijn leven enkele van deze reizen kan waarmaken en dat ik zo één voor één mijn top 5 kan voltooien. Ik vind dat de wereld zo’n mooie plaatsen kent en dat we deze planeet echt wat meer moeten koesteren. Reizen en de wereld zien is zoiets moois en ik ben hier dan ook heel dankbaar voor!

Lots of love,
Sofie ♡

2 thoughts on “What’s on my travel bucket list?

  1. New York is GEWELDIG! Zeker doen! En fietsen door Central Park is chiller dan lopen, zo zie je meer in een kortere tijd! Reizen door Azie staat nog op mijn lijstje..

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s