Geen categorie

My current favourite music | #2

“Music is what feelings sound like.” De quote die een paar dagen geleden verscheen op mijn Bucketlist kalender was de inspiratie voor deze blogpost. De opdracht die erbij hoorde was namelijk dat ik een hele avond geen televisie mocht kijken maar mijn favoriete muziek moest luisteren.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik scrolde door mijn Spotify nummers en merkte snel op dat ik wel veel nieuwe favoriete songs heb. Ook is de eerste blogpost over dit onderwerp verschenen in oktober… Hoog tijd dus, om eens een nieuwe ‘my current favourite music’ blogpost te schrijven. Bij deze, hello number two

#1 Dua Lipa – IDGAF

Mijn eerste favoriet is zonder twijfel Dua Lipa. Haar album verscheen op 2 juni (het was op mijn verjaardag dus die datum vergeet ik niet meer, haha) en sindsdien ben ik een enorme fan van elk liedje dat erop staat. IDGAF, haar nieuwste single, is écht ge-wel-dig. Ik ben gek van het refrein en de videoclip maakt het lied nog 10x beter. Elk nummer dat ze uitbrengt wordt een hit en ik ben er zeker van dat deze er ook één gaat worden.
Wist je trouwens dat Stromae de Art Director is van deze videoclip? Ik vind het altijd zo graaf om te zien hoe artiesten zelf dansen en er een heel concept rond maken. Love it!

You say you’re sorry
But it’s too late now
So save it, get gone, shut up
‘Cause if you think I care about you now
Well, boy, I don’t give a fuck

#2 Louis Tomlinson – Miss You 

Louis Tomlinson, mijn tweede favoriet, heeft er al enkele singles opzitten maar Miss You  vind ik toch één van de betere. Louis noemt zichzelf “het minst populaire lid van One Direction” maar met dit nummer bewijst hij het tegendeel.  Hij keert met deze track terug naar zijn 1D-roots en kiest voor herkenbare lyrics. Bovendien toont hij nog maar eens dat hij over een geweldige stem beschikt. Ook hier vind ik het refrein enorm krachtig en het is zeer aanstekelijk om mee te zingen.

We’re singing ‘till last call
And it’s all out of tune
Should be laughing, but there’s something wrong
And it hits you when the lights go on
Shit, maybe I miss you

#3 Liam Payne & Rita Ora – For You 

Ellie Goulding deed het, Taylor Swift en Zayn deden het en nu dus ook Liam Payne en Rita Ora. Van elke soundtrack van de Fifty Shades films was ik fan en van deze dus ook! For You is minder donker dan het vorige (I Don’t Wanna Live Forever) maar de vibe van de film is er zeker en vast aanwezig. Ik heb wel de indruk dat vooral Rita Ora hier de nadruk legt en Liam’s stem misschien niet sterk genoeg is voor dit soort van nummers maar alsnog vind ik het een echte topper!

Been waiting for a lifetime for you
Been breaking for a lifetime for you
Wasn’t lookin’ for love ’til I found you
For love, ’til I found you

#4 Camila Cabello – Real Friends

Camila Cabello stond in mijn vorige blogpost op nummer 6 met Havana maar mijn nieuwste favoriet van haar mag gerust een paar plaatsen hoger, nummer 4 it is! Real Friends heeft ze samen met Never Be The Same los gelaten op de wereld net voor 2018 begon. Dat laatste nummer is haar nieuwste single maar Real Friends spreekt me toch nog meer aan. Waarom? Puur vanwege de lyrics. Ze zingt over hoe vrienden doen alsof ze haar echte vrienden zijn maar haar uiteindelijk toch laten vallen of teleurstellen. Ik denk dat we dit gevoel allemaal wel kennen. Het is een zeer herkenbare song.
Camila’s stem is zo puur en zuiver en ook van haar album dat op 12 januari verscheen ben ik een enorme fan. You go girl!

I’m just lookin’ for some real friends
All they ever do is let me down
Every time I let somebody in
Then I find out what they’re all about

#5 Machine Gun Kelly, X Ambassadors & Bebe Rexha – Home 

Mijn volgende favoriet heb ik leren kennen toen ik luisterde naar de Chill Hits afspeellijst op Spotify. Ook hier vind ik zowel de tekst als het refrein zeer geslaagd. De videoclip versterkt daarbij nog eens het verhaal. Een thuis is een plek waar we ons zelf kunnen zijn en waar de deur altijd voor ons open staat. Een emotioneel nummer dat door de beats toch wat luchtiger wordt. Bebe Rexha vind ik daarnaast een zangeres met een unieke stem en zij zorgt voor de extra leuke sound van het nummer.

Look, I’ve been through so much pain
And it’s hard to maintain, any smile on my face
‘Cause there’s madness on my brain
So I gotta make it back, but my home ain’t on the map
Gotta follow what I’m feeling to discover where it’s at

#6 Alan Walker ft. Noah Cyrus & Digital Farm Animals – All Falls Down 

De stem van Noah Cyrus is de reden waarom ik fan ben geworden van dit liedje. Ook de lyrics hebben me overtuigd. De beats in het refrein vind ik iets minder passend maar oké, I’ll be fine, haha. Noah Cyrus is helemaal doorgebroken en heeft al goede liedjes op de wereld losgelaten. Ook All Falls Down is daar één van. Met haar typische sterke stem kan ze best wel veel aan en soms doet haar stem me wel eens denken aan die van haar zus Miley.

‘Cause when it all falls down, then whatever
When it don’t work out for the better
If it just ain’t right, and it’s time to say goodbye
When it all falls down, when it all falls down
I’ll be fine

#7 Taylor Swift ft. Ed Sheeran & Future – End Game 

Taylor Swift, al vele jaren één van mijn favoriete zangeressen. Ook zij kon dus niet ontbreken in dit lijstje en zeker niet wanneer ze een nummer uitbrengt samen met Ed Sheeran. End Game is de derde single van haar album ‘Reputation’. En net zoals bij haar twee vorige singles is ook hier de videoclip on point. Het is net een minifilm die er vooral visueel spectaculair uitziet. In de clip reist ze samen met Future en Ed Sheeran al feestend met luxe de wereld rond. Het is duidelijk hoe hard Taylor werkt aan haar ‘nieuwe’ reputatie en af wil van het All American girl-imago. Ik vind haar nieuwe album steengoed en ken elke song al vlot vanbuiten. Nu wacht ik nog op één ding en dat is op een tour waarmee ze hopelijk mee tot in België komt!

I wanna be your end game
I wanna be your first string
I wanna be your A Team
I wanna be your end game, end game

#8 Lorde – Liability

Genoeg up-tempo nummers, de komende drie zullen je zeker en vast ontroeren. Liability van Lorde is daar één van! Dit nummer heb ik leren kennen toen ik de serie 13 Reasons Why keek en tussen een 13RW Spotify afspeellijst pronkte dit prachtige nummer. Ik luisterde het een paar keer op repeat, zocht de lyrics op en nu zing ik het vlotjes mee. Wat ik zo fijn vind aan Lorde haar stem is dat ze af en toe kraakt (of hoe je dat ook zegt) bij het uitspreken van sommige woorden. Ook kan ze heel goed een gevoel uitdrukken en het liedje klinkt meer als een verhaal wat het eens zo emotioneel en mooi maakt.

They say, “You’re a little much for me
You’re a liability
You’re a little much for me”
So they pull back, make other plans
I understand, I’m a liability

#9 Matt Terry – The Thing About Love

Matt Terry, mijn voorlaatste topper, heb ik leren kennen bij The X Factor UK in 2016. Hij heeft toen gewonnen en heeft sindsdien al drie singles uitgebracht. The Thing About Love is daarvan mijn favoriet omdat ik Matt wel graag hoor zingen met zo’n hoge stem. Hij toonde tijdens de wedstrijd al dat hij veel aankon en een terechte winnaar zou zijn. Ik volg hem nog steeds en luister heel graag naar zijn muziek. Lots of love for Matt!

Just when you think you’re in control
It pulls you in and then it lets you go
That’s the thing about love
You don’t always get it back
So tell me how I’m gonna live like that

#10 Dua Lipa ft. Chris Martin – Homesick 

Om even goed te eindigen als waarmee ik ben begonnen sluit Dua Lipa deze lijst af. Homesick is een gevoelig, zacht liedje met enkel twee stemmen en een piano. Chris Martin en Dua Lipa zijn een prachtig duo. Hun stemmen samen klinken zo puur en eerlijk. Ik wordt er telkens stil van wanneer ik dit liedje luister. ❤

You give me a reason
Something to believe in
I know, I know, I know
You give me a meaning
Something I can breathe in
I know, I know, I know

 

Ik vond het best moeilijk om maar 10 nummers te selecteren uit de vele goede muziek van dit moment. Maar een lijstje van meer nummers zal al snel vervelen, haha. Wat is jouw favoriete liedje van het moment? Of van welke artiest(en) ben je fan? Let me know! 

Ik ga trouwens vanaf vandaag weer terug blogposts schrijven zowel op maandag als op vrijdag. Komende maandag heb ik mijn laatste examen (Frans ugh) en er staan leuke blogideeën op me te wachten die ik dan eindelijk kan beginnen uitwerken. Ook liggen er spulletjes klaar waarover ik reviews kan gaan schrijven. So, stay tuned! 

c5ad4eca6a7b625c3a94e42896095537

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s