Lifestyle

A road to happiness

Deze week ontploft voor mij van de deadlines. Iets dat ik persoonlijk als iets negatief ervaar. Ook de vele stress die daarbij komt kijken is alles behalve plezierig. Daarom zet ik even enkele tips op een rij om negatieve zaken als iets positiefs te leren bekijken. Maar ook over hoe je kan leren omgaan met deze niet zo fijne ervaringen. Begeef je je momenteel ook in een negatieve spiraal of heb je nood aan een goede dosis happiness? Lees dan zeker verder! 

photo-1468818438311-4bab781ab9b8
© Averie Woodard, Unsplash
1. Embrace yourself

Mijn eerste tip die ik je wil meegeven is om jezelf vaker te omarmen. Schenk jezelf wat tijd, volg het tempo dat je lichaam je aangeeft en forceer vooral niets. Luisteren naar je lichaam is the key! Je zal merken dat het je voldoening geeft en dat je er naar maten gelukkiger van wordt.

2. Acknowledge the sad

Geef het toe wanneer je verdrietig bent. Niets is zo moeilijk als je gevoelens voor jezelf houden. Praat erover met vrienden, vriendinnen, familie,… Werk eraan en laat verdriet vooral je leven niet overnemen. Leren omgaan met teleurstellingen en wat je verdrietig maakt is zeer belangrijk. Zo kan je het een plaats geven en weer met iets positiefs verder gaan en/of opnieuw beginnen.

3. Create & meet goals

Met een doel voor ogen presteer je beter. Door elke deadline of opdracht als een nieuwe kans te bekijken besef je pas wat voor mogelijkheden je krijgt. Oké, er komt veel organisatie, werk en stress bij kijken maar al die elementen samen zorgen ervoor dat je het wel allemaal bereikt. Wees trots op jezelf, creëer nieuwe kansen en mogelijkheden. Je zal beseffen dat je er uiteindelijk voldoening en geluk voor in de plaats krijgt. Hard werk wordt beloond! 😉

4. Do it with passion (or not at all)

Iets doen met liefde en passie zal  je veel sneller, liever tot een goed einde brengen dan iets waar je totaal geen feeling mee hebt. Ik heb dat ook op school, thuis, in mijn vrije tijd. Ik begin altijd met taken en opdrachten die me het meeste liggen. Gewoon omdat ik er blij van word wanneer iets goed lukt en ik het helemaal begrijp. Probeer dus om overal je passie in terug te vinden. Je zal merken dat alles plots veel vlotter en makkelijker zal gaan. Weer een reden om gelukkig(er) te zijn!

5. Celebrate everything

Ja, je leest het goed! Vier alles! Van een goed punt voor de kleinste taak tot de resultaten van je examens. Vier het, roep het, schreeuw uit het van geluk. Zolang je maar total loss gaat. Je hebt er hard genoeg voor gewerkt dus beloon jezelf. Koop dat ene kledingstuk op je wishlist, boek die citytrip waar je al maanden voor spaart, just do it! Maar vooral, geniet. Want je hebt het weeral bewezen. Het is klaar, over en uit. En of het nu een (minder) goed resultaat is of niet maakt helemaal niet uit. Je hebt de beste versie van jezelf gegeven en dat is het enige dat telt.

6.  Forget “the destination”

We zijn te vaak gefocust op het eindresultaat van wat we doen of willen bereiken. Veel belangrijker is de weg die we afleggen naar dat bepaalde doel. Hoe je met de tegenslagen bent omgegaan, wat je hebt bijgeleerd,… Je eindresultaat is natuurlijk ook belangrijk maar als je leert stil te staan bij hoe je iets hebt bereikt leer je beseffen dat je eigenlijk verdomd goed bezig bent. Dus, er is geen enkele reden tot paniek of negativiteit! We maken allemaal wel eens fouten maar eh, die zijn er toch om uit te leren?

Tot slot heb ik nog enkele boekentips om met alle bovenstaande zaken nog meer in contact te komen. Om geluk en blijdschap nog meer te vieren en om jezelf nog meer in de bloemetjes te zetten. De poëziebundels van Rupi Kaur hebben mij al leren relativeren. Haar kijk op het leven en de manier waarop ze het neer pent vind ik prachtig.
Maar ook de Bucketlist boeken van Elise De Rijck zijn voor mij een ultieme bron van geluk. Haar Bucketlist scheurkalender ligt bij ons alvast onder de kerstboom. In de kalender vind je namelijk bij elke dag een passende quote om te koesteren of om op te hangen aan de muur. Maar ook bijpassende activiteiten en uitdagingen dus ik zou zeggen: STOP DREAMING, START DOING!

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s