Lifestyle

Winter & Christmas Tag

Zoals je buiten kan zien is het volop winter. De sneeuw valt met bakken uit de lucht en iedereen begint zijn/haar kerstboom boven te halen.
Omdat ik tijdens de herfst ook dit soort van blogpost heb gedaan leek het me wel leuk om nu deze tag in te vullen. Benieuwd naar mijn antwoorden op de komende 15 vragen? Lees dan zeker verder 😉 

cdef9100f7e82e0aefe3b8cc101a2a44

Winter

1. Hou je van sneeuw?
Toen ik klein was, was ik er dol op! Lekker buiten spelen, naar school met de slee, sneeuwmannen bouwen,… maar nu niet meer. En als het dan toch sneeuwt dan blijf ik lekker knus binnen, haha.

2. Welke buitenactiviteit doe je graag in de winter?
Sowieso schaatsen en natuurlijk ook kerstmarkten bezoeken.

3. Wat is je favoriete winterdrank?
Warme chocolademelk, zonder twijfel!

4. Heb je wel eens last van een winterdip?
Goh, of het een winterdip is weet ik niet maar ik heb wel het gevoel dat ik tijdens de wintermaanden veel minder energie heb en ook liever lang in mijn bedje blijf liggen. Schoolwerk begin ik ook meer en meer uit te stellen en ja het weer kan me wel eens depressief maken… Typisch aan deze donkere, koude periode zeker?

5. Wintersportvakanties, is dat iets voor jou?
Zeg dat wel! Skiën vind ik geweldig en als het van mij af hing ging ik jaarlijks op skivakantie. Het is zo’n zalig gevoel om in Oostenrijk of Zwitserland met je skiën door de sneeuw te glijden. En die vrijheid, I love it! Maar stiekem hou ik wel meer van een zon, zee, strand vakantie. Een paar dagen genieten in een warm klimaat kan zo’n deugd doen!

566ab104b3b8104e0dfe6c8afc5354e6

Christmas

1. Heb je een echte kerstboom of een valse?
Vroeger hadden we altijd een valse maar deze is al enkele jaren zo verouderd dat we nu, al voor zo’n drie jaar, een echte boom hebben. Zelf vind ik een echte veel fijner. De hele beleving is veel echter. De geur, de naalden die vallen,…

2. Wat is je favoriete kerstfilm?
Love Actually.
Een film die bestaat uit een reeks korte, overlappende verhalen.
Het is een romantische komedie die zich afspeelt in de periode voor Kerstmis. In de film worden verschillende koppels en hun liefdesleven gevolgd die ieder op hun eigen manier liefde en vriendschap beleven. Als je hem nog niet gekeken hebt, zeker doen!!
Ik heb alvast de trailer toegevoegt 😉

3. Wat doe je het liefst? Cadeau’s krijgen of cadeau’s geven aan anderen?
Uiteraard is het altijd leuk ze te krijgen maar andere er blij mee maken vind ik even leuk.

4. Wat is je favoriete kerstliedje?
Om even af te stappen van de traditionele Mariah Carey liedjes, is dit momenteel één van mijn nieuwe favorieten:

 

5. Wat vind je leuk aan Kerstmis?
Het gezellig samenzijn met familie en vrienden. Extra in de bloemetjes zetten hoe lief je elkaar hebt.

6. Wat is je droombestemming om eens te bezoeken tijdens de kerstperiode?
Ik ben al tussen Kerstmis en Nieuwjaar in Parijs geweest en dat vond ik al zo betoverend. Ook mijn recente bezoek aan Londen deed me al wegdromen naar een kerst citytrip. New York is en blijft toch mijn ultieme droombestemming om dan eens te bezoeken.

7. Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Ik ben van de overtuiging dat je niet per se jezelf moet veranderen omdat er een nieuw jaar begint. Als je verandering wilt moet je er meteen mee beginnen. Een nieuw jaar is voor vele gewoon een moment om er effectief iets aan te doen. ‘New year, new me‘ is iets dat veel wordt gebruikt.

8. Wat maakt volgens jou de kerstperiode zo speciaal?
De sfeer en gezelligheid. Mensen bezoeken kerstmarkten, vieren samen de feestdagen en geven elkaar extra veel liefde en cadeau’s. De straten worden versierd met kerstverlichting. De wereld licht dan weer wat op.

9. Kijk je uit naar een witte kerst? Ja of nee?
Een witte kerst is natuurlijk iets super mooi en dat zou het plaatje helemaal af maken.

10. Kerstmis vieren bij je thuis of toch liever op restaurant?
Wij gaan al enkele jaren uit eten. Dit puur om ook iedereen het gevoel te geven dat het een feestperiode is. Je ouders die hard in de weer zijn om toch maar die perfecte kerst maaltijd te bereiden kan al eens wat stress meebrengen.

Dit was dan de tag! Na het trotseren van het Belgisch winterweer ben ik blij dat ik heel ben thuisgeraakt. Nu tijd om weg te dromen bij Love Actually met een lekkere warme chocolademelk.

32aac5921a0cda8785b4173026287750

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Winter & Christmas Tag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s