Travel

A look back at Eurobest

Vorige week heb ik drie dagen doorgebracht op Eurobest in Londen. Waar ik creativiteit uitgebreid heb gevierd . Om dit project af te sluiten blik ik terug op de hele belevenis. Wat was er positief en/of negatief en hoe kan dit anders naar de toekomst toe. 

swot analysis template
© Nicole Richter, Pinterest

Strengths

Het gebruik van de hoofdtelefoons bij de Silent Stage vond ik een grote sterkte. Je hoorde alles klaar en duidelijk en ik merkte ook dat ik op die manier veel minder snel afgeleid was. De extra toevoegingen van workshops en kleine tentoonstellingen waren ook zeker een pluspunt. Op die manier had je wat afwisseling tussen de lezingen door en kon je zelf eens actie ondernemen. Door te doen leer je nog altijd het meeste bij!

Uiteraard is Londen als stad, locatie een uitstekende keuze. Toen ik bij een presentatie hoorde hoeveel mensen er in de advertising en creative sector werken in Londen viel mijn mond letterlijk open. Een betere stad hadden ze dus niet kunnen kiezen.

De koffiebar vond ik zeker ook een pluspunt. Alleen jammer van de plaatsing in het gebouw zelf maar hoe handig is het wanneer je snel tijdens een pauze een koffie of warme chocolademelk kan halen? En of ik daar uitgebreid gebruik van heb gemaakt!

Last but not least vond ik de onderwerpen, sprekers en presentaties zeker de moeite. Ik heb veel bijgeleerd en heb ook op creatief vlak nieuwe ontdekkingen gedaan.
Op de inhoud was zeker niets aan te merken. Op én top!

Weaknesses

Iets waar denk ik elke Eurobest bezoeker het dit jaar over eens is, was de (totaal onlogische) indeling van de verschillende ruimtes. De Showcase Stage, een vrij grote zaal, bevond zich vlak naast de koffiebar…
Gevolg: overdosis aan geluid en een tekort aan aandacht en concentratie.

Dat we vaak zaten is een understatement. Stoelen van metaal of plastic dat maakt me dan niet zoveel uit maar de afstand tussen de zitplaatsen vond ik vreselijk storend. De ruimte was soms zo smal dat ik meerdere keren in mensen hun zij duwde bij het noteren. Awkward

Heb ik al vermeld hoe teleurstellend de locatie vanbinnen was? Bij het Victoria House had ik me zo’n prachtige locatie voorgesteld dat ik de eerste dag niet goed wist of we wel juist waren. De ingang bijvoorbeeld, was ik bijna gewoon voorbij gelopen. Zo onduidelijk? Waar waren die reuzegrote Eurobest borden?

Opportunities

Een mogelijke kans waar Eurobest naar de toekomst toe mee rekening kan houden is het nog meer promoten van hun social media. Ik vond het al super dat ze gebruik maakte van Instagram en de bijhorende stories maar hoe leuk zou het bijvoorbeeld zijn als de bezoekers zelf deze stories voor één dag of enkele uren zouden kunnen overnemen? Zo kan men aantonen hoe Eurobest eruitziet door de ogen van een bezoeker en het is ook de ideale manier om meer interactie te creëren.

Daarnaast lijkt me het organiseren van nog meer tentoonstellingen en/of andere activiteiten me geen slecht idee. Meer variatie is ook altijd welkom! Drie dagen voorbij hetzelfde standje lopen verveelde me al snel…

Threats

Een bedreiging die ik, zeker door de stad dan, vaak heb ondervonden is dat ik liever Londen in trok dan enkele uurtjes ter plaatse te blijven… Eurobest triggerde me te weinig om er echt een hele dag door te brengen.

dag 2 voormiddag

Op al deze plus-en minpunten na heb ik me wel ongelooflijk goed geamuseerd.
Een reis die zeker de moeite waard was!
Londen is een stad waar ik nog veel meer herinneringen wil maken en ook het bezoek aan Eurobest ga ik niet snel vergeten.
Kortom, Internationaal Project 3, u was geweldig! 

Lots of love,
Sofie ♡

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s