Travel

The world belongs to the new-creatives | Eurobest day 3

Hier zit ik dan, op de Eurostar richting Brussel, te bloggen over mijn allerlaatste Eurobest belevenissen. Vandaag was een korte maar krachtige dag. Opgestaan rond 9 uur, de laatste spullen ingepakt, snel ontbeten en dan voor een laatste keer richting het event. Ook vandaag heb ik weer gekozen om vier presentaties te volgen. Nadien even gepasseerd langs het hostel om mijn koffer op te halen en wanneer je deze blogpost leest ben ik al terug thuis. En ja, oost west, thuis best!

Vandaag stond eigenlijk eerst op de planning om van 11u tot 12u30 “Create safari: a walking workshop” te volgen. De uitleg op de website van Eurobest klonk verleidelijk. Tot het zover was en we niet echt meer zin hadden om na een korte nachtrust nog zo’n wandeling te maken. Dan maar snel een changing of plans. Ik begaf me naar de eerstvolgende lezing van 11u, nam plaats en volgde deze aandachtig.

1. Trevor Robinson OBE, on Ads as Entertainment

Trevor Robinson had het over hoe reclame en entertainment hand in hand gaan en hoe het onderscheid tussen beiden soms klein kan zijn. Daarbij toonde hij verschillende reclame campagnes die bijvoorbeeld door het gebruik van humor zeer goed hebben gescoord. Never say no to Panda was één van mijn favorieten.

24273121_988238527999694_1630059578_n

Iets doen dat mensen doet glimlachen is zijn doel. Bewijs daarom dat je goed genoeg bent. Er zullen namelijk altijd commercials zijn die grappig zijn en waarvan niemand de boodschap of de clue begrijpt. Het gaat er gewoon om dat je je ziel en karakter weerspiegelt met de campagne.

2. Yes Architecture & NQYER Media: Predict the Future by Influencing It

De lezing van Ruth Berktold en Julian Mohr vond ik ook één van de betere van afgelopen dagen. De titel sprak me al enorm aan en ook het onderwerp future vs. influencer was super interessant. Ze hebben het gehad over alle technologiën die er aan zitten te komen en hoe men deze tot bij de consument brengt. Angelina Jolie is bijvoorbeeld nu al gekweekte insecten aan het eten, iets wat voor andere nog zeer exclusief is. Zij is met andere woorden nu al bezig met het influencen van dit gedrag.

24273104_988238251333055_894133660_n

Ik heb vooral onthouden dat mensen influenced geraken door alles en dat iedereen wel door iemand geïnspireerd wordt of iemand ziet als influencer.
Je kan je audience het best bereiken met deze drie simpele tips;

  1. Check your audience: Ga terug naar hun roots en zoek uit wat er écht in hen omgaat.
  2. What are they interesed in?
  3. Ask them what’s right/wrong

3. Advertising Association: World Class Talent, World Class Advertising

Mijn voorlaatste lezing die ik heb gevolgd tijdens Eurobest ging over “The flow of the talent in the UK.” Het Verenigd Koningrijk is namelijk heel afhankelijk van internationale advertising. Meer dan 986 duizend jobs in het VK bestaan uit advertising jobs en zo’n 4000 mensen per jaar immigreren naar London om deze jobs uit te oefenen.
Heel veel dus!

“London is the city with a magnet for global talent.” – Dan Wilks

I’m A Great Advert For Britain: de campagne die de Advertising Association heeft gelanceerd om mensen die nieuw naar Londen, de UK komen hun verhaal te laten vertellen. Wat komen ze in Londen doen, waarom,…?
Ze zorgen voor een mengeling van culturen, diverse talent en nieuwe technologiën. Kortom, dé perfecte combinatie!

4. Zélia Sakhi – Interactive, Mobile and Digital Craft

Zélia Sakhi mocht voor mij Eurobest afsluiten. Mijn laatste lezing was gelukkig een topper. Er is niets zo leuk als een goed einde! “Who are the non-creatives?” Met die vraag begon ze haar boeiende presentatie. Volgens haar gaat creatief zijn niet altijd over het hebben van vele, goede ideeën. Maar is het tijd om creativiteit te associëren met andere parameters. “We moeten altijd out of the box denken” en ga zo maar door. De tijd dat creativiteit behoorde tot de creatieven is nu passé.

24273125_988237111333169_372231500_n.jpg

Er is ook nog zoiets als intelligence. En daarbij, we zijn allemaal creatief op onze eigen manier en in de dingen die we doen. Nu is het tijd om alle vormen van creativiteit te vieren en onthou; the world belongs to the new-creatives. 😉

Lots of love,
Sofie ♡

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s