Travel

Rewrite the rules | Eurobest day 2

Aan mooie liedjes komt jammer genoeg een einde… Ook mijn Londense avontuur en ontdekking naar creativiteit zit er bijna op. Morgen dwaal ik hier voor de laatste keer door de straten en zeg ik vaarwel tegen mijn second home van de afgelopen vijf dagen. Ik ben voldaan, meer dan tevreden en vooral verrast door alles wat ik al heb meegemaakt.
Ook vandaag, op de tweede dag van Eurobest, besefte ik weer wat voor geweldige kansen ik allemaal krijg. 

Net zoals gisteren heb ik ook vandaag vier lezingen bijgewoond.  Twee ervan stonden op mijn Eurobest bucketlist, de andere had ik gisteren snel geselecteerd. Naast het event heb ik vandaag ook enkele typische winkels van hier bezocht zoals Selfridges, Marks & Spencer, Waterstones,… Shoppen moét gewoon als je in zo’n stad bent als Londen.

24273418_1722467091146646_1697351166_n.jpg

1. P&G: Is Breaking Bad?

Vandaag begon Eurobest voor ons iets minder vroeg dan gisteren. De eerste presentatie waar we zeker aanwezig wouden zijn begon om 11u. Yes, een uurtje langer geslapen!

Judith Azoulay- Acoca en Tash Cawthray van Procter&Gamble waren voor mij het hoogtepunt van de dag. Geen seconde waren ze mijn aandacht verloren. Elk onderdeel interesseerde me en de boodschap was zo immens duidelijk. “Rewrite the rules“.
Het stopzetten van het stereotype denken is één van hun vele doelen en waar zo goed als alle campagnes over gaan. Van het creëren van pampers voor premature baby’s tot het ontwerpen van vrouwelijke emoji’s die voetballen, boksen en wielrennen.

Wist je dat 94% van jonge meisjes geloven in hun dromen en dat wanneer ze volwassen, vrouw zijn maar slechts 20% erin gelooft? Dramatische cijfers volgens mij en inderdaad een topic waar meer aandacht aan geschonken moet worden.

Ook hebben ze bij P&G de focus meer gelegd op het emotionele van een merk, product. Niet meer wat het doet of hoe geweldig het is maar eerder waar het voor staat en welk (positief) gevoel het de gebruiker(s) geeft.

“We try to fight against stereotypes and give girls more rights and dreams.” – Tash Cawthray

Conclusie? Je kan alle regels breken en een totaal andere richting uitgaan. Zolang je ervoor zorgt dat het DNA van je bedrijf erin verwerkt zit, blijft voortbestaan.

2. MNSTR: Augmented Street Art: An Unconventional Creative Blend

 

Een combinatie van Virtual Reality en Art, dat is waar Louis Bonichon en
Stéphane Carricondo van de creatieve organisatie MNSTR mee begonnen zijn. Authentieke street art kunstenaars maken desings die terecht komen op speciale stickers, gedrukt worden op Desperados flessen en voor iedereen toegangkelijk zijn op tentoonstellingen. De kunstwerken komen als het ware tot leven.
Huh? Hoe dan? Wel, je download de applicatie Francs Colleurs x RADAR, je gaat ermee over een kunstwerk heen en voila, daar zijn de VR elementen. Cool!

24171669_986874108136136_531235201_n

Dit creatief concept zorgt voor een heel nieuwe dimensie van het project en is een mix van nieuwe artiesten en geschiedenis, kunst. Het is niet alleen een individuele ervaring, iedereen kan er naar komen kijken, ermee in contact komen en de magie voelen en verspreiden. De kunstwerken worden massaal gedeeld en uiteindelijk heeft dit al zo’n 9 miljoen mensen bereikt. Gewoonweg crazy!

3. Disturbing London Records: Disrupting The Language

Dumi Oburota is de oprichter van Disturbing London. Een organisatie die bestaat uit een record label en management company. Met een eigen event in Ushuaia, Ibiza. Waar meer dan 70 acts een heel seizoen lang de beste hip hop en non urban komen performen. Denk hierbij aan Tinie Thempah, French Montana,…

24251847_987666648056882_366367234_n-1.jpg

De campagne die Disturbing London in samenwerking met Smart heeft vormgegeven is young, inspirational & inspiring. Ze hebben een jonge, frisse levensstijl proberen te creëren.
Dumi’s ultieme tip is om wanneer je samenwerkt, samen te werken met mensen die hetzelfde doel nastreven, zelfs dezelfde leeftijd hebben. Hij werkt zelf samen met niemand die ouder is dan 40 jaar.
Zorg er ook voor dat je concept, idee past bij je USP. Disturbing London en Smart hebben een auto gelanceerd die de barrière vult tussen luxery en simplicity. Het is net zoals twee werelden bij elkaar brengen.

4. Walnut Unlimited: This Is Not Just Food, This is Food Porn

De laatste lezing die ik heb bijgewoond op de tweede dag van Eurobest is er zeker geen die me op mijn honger heeft laten zitten. Dr. Cristina Balanzó en Jeff Bowerman hebben tijdens hun presentatie “the 5 principles of communicating taste” verduidelijkt. Volgende puntjes kwamen aan bod;

  1. Make the food the star
  2. Make it multi – sensory
  3. Show food in delicious slow motion
  4. Show care and attention
  5. Hero a moment of bliss

24203508_987666178056929_2055905586_n.jpg

Merk je bijvoorbeeld ook op dat de hamburgers van McDonalds altijd per-fect afgebeeld worden voor de reclame. Het mag allemaal wel wat meer echt en messy. Dan zullen consumenten het ook sneller geloven.
Het gebruik van geluid kan ook cruciaal zijn als het aankomt op het communiceren van smaak. Denk hierbij maar eens aan de ‘crunch‘ van de chocolade die je kan horen in elke Magnum reclame.

“We eat with our eyes, ears, nose, memory, imagination and our gut.” – Charles Spence

Net zoals gisteren heb ik ook vandaag weer enorm veel bijgeleerd. Eurobest heeft me daarnaast ook laten netwerken. Zo heb ik een goed gesprek gehad met twee medewerkers van Livity. In de Interactive Corner werd ik door hen aangesproken.
Ze vroegen me wat me naar Eurobest bracht en wat ik hiermee wil bereiken.

Met het netwerken in mijn achterhoofd polste ik naar stage informatie en ja hoor, bingo! Ik mocht meteen m’n gsm nummer en e-mail adres noteren en achteraf werd ik nog eens bedankt ook. Weer een extra ervaring rijker! En morgen hoop ik er nog enkele aan toe te voegen.

Lots of love
Sofie ♡

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s