Travel

London is always a good idea!

Na al het aftellen kon het Londense avontuur ein-de-lijk beginnen, yay! Gepakt en gezakt kwamen we toe in Brussel-Zuid en na een Eurostar rit van enkele uurtjes begaven we ons op de Londense grond. Na twee dagen de bruisende stad verkend te hebben vond ik dat het eens tijd werd om er een blogpost over te schrijven. Ik vertel je wat we al gedaan hebben, welke zaken er negatief/positief waren en wat er de komende week nog gaat aankomen.

Day 1 – 25/11

collage 2 nammidag

Om half 3 plaatseljke tijd kwam onze Eurostar toe in London St. Pancras station. Dit na een vertraging van zo’n 35 minuten… Zo zie je maar, niet alleen de NMBS kampt met vertragingen, haha.
Bij de aankomst besloten we om rechtstreeks naar ons hostel te gaan. Daar zouden we dan onze koffers kunnen achterlaten, inchecken, de kamer en buurt verkennen en ook de stad.

Dat de kamers letterlijk uit vier bedden bestaan vind ik best wel vreemd. Ik had veel meer verwacht van een ‘prive kamer voor vier personen’. Zowel de wasruimte, douches als wc’s bevinden zich in een gemeenschappelijke ruimte. Gelukkig is alles wel goed onderhouden en ook hygiënisch is alles zeker en vast in orde.

london 1e avond collage

Wat begon met een zoektoch naar dat “ene reclamebord” eindigde met een super mooie avond in kerstsfeer. We namen de metro naar Oxford Circus en kwamen uit op dé drukste winkelstraat van Londen. Van Topshop tot Burburry, alle winkels die je je maar kan bedenken waren er aanwezig. “Oh, hier wil ik echt eens komen shoppen” was een zin die meermaals uit onze monden kwam.

Dat Londen in de kerstperiode mooi was dat had ik wel verwacht maar zo mooi?! No way! Overal lichtjes , sfeerverlichting en versierde kerst-etalages. Wat moet een mens nog meer hebben? Ik was er helemaal van overdonderd. Ik had ogen tekort om alles te kunnen bekijken en had er uren kunnen blijven ronddwalen. Het was natuurlijk zaterdagavond en ook nog eens Black Friday weekend wat zorgde voor een enorme drukte. Af en toe zelfs een storende drukte. Mensen duwden en trokken elkaar mee. Anderen zeiden dan weer “Can you please just walk?!” Dat er bij sommige Londenaars frustraties ontstonden is maar een understatement.

Uiteindelijk hebben we het zogenaamde reclamepaneel gevonden en ja, het is wel indrukwekkend. Zeker als communicatiemanager in spe en wanneer je veel bezig bent met alles wat reclame is. Een echte aanrader om eens te langs te gaan. Het bevindt zich vlakbij metrostation Piccadilly Circus.

Nadien begonnen we onze zoektocht naar een restaurant om te eten want na zo’n tijdje buiten lopen krijg je best wel trek. We kwamen na een check-up op Foursquare uit bij Vapiano. Een Italiaans restaurant met een eigen, uniek concept. En of het lekker eten was! Een echte aanrader!

Terug met een gevulde maag brachten we nog een kort bezoekje aan Chinatown en keerden we terug huiswaarts richting het Generator Hostel waar ons opgemaakte bedje klaar was om ons te ontvangen. De ogen vielen langzaam dicht, de smartphone’s belandden in het stopcontact en wij in dromenland. En dit na een zeer geslaagde eerste dag Londen!

Day 2 – 26/11

dag 2 voormiddag

Zondag aka de dag waarop we alle typische toeristische bezienswaardigheden zijn gaan spotten en waarop de zon prachtig in onze ogen scheen. Met een hot chocolate in de ene hand en een croissantje in de andere verplaatsen we ons met de metro naar Westminster. Daar brachten we als eerste een bezoekje aan de Big Ben. Maar hoe groot was mijn teleurstelling toen ik me realiseerde dat men de Big Ben aan het restaureren is? Hoge stellingen en amper een klok te bespeuren, zó jammer! Maar hey, Londen heeft nog veel meer te bieden dan dat!

Vervolgens namen we uiteraard ook foto’s met de famous rode telefooncellen, de London Eye en wandelde we verder richting Trafalgar Square. Waar we toen de metro namen en halt hielde aan Monument. Waar we ook middageten hebben gegeten. Een heerlijke Organic Soup Bowl bij Le Pain Quotidien. Hmmm lekker en perfect om weer op temperatuur te komen. Ondanks dat de zon volop scheen was het best wel koud.

dag 2 london eye

Meer naar de avond toe besloten we om wat street art te gaan spotten. We namen weer de metro, dit keer naar Shoredith Hight Street. Een hippe wijk in Londen. In verschillende straatjes ontdekten we enkele kunstwerkjes en met enkele gingen we ook op de foto. Ik heb een collage gemaakt van degene die we zijn tegengekomen. Waarschijnlijk was er nog veel meer graffiti te spotten maar het werd al donker en ja, dan is dat natuurlijk niet zo handig meer om daar foto’s te maken.

shoreditch (1)

Om de tweede dag in Londen af te sluiten besloten we om nog snel een bezoekje te brengen aan Hyde Park – Winter Wonderland en oh, wat ben ik blij dat we dat nog gedaan hebben! Dit moet je gewoon doen als je in Londen bent en al zeker tijdens de kerstperiode.

Het is sfeervol, iedereen loopt er super blij rond en amusement ten top! Winter Wonderland bestaat uit een grote kerstmarkt, kermis dat bijna een mini-pretpark vormt, allerlei eet-en drankstandjes, een circustent, schaatspiste en nog zo veel meer. Iedereen vindt er wel iets naar zijn zin en kan er zich amuseren. De inkom is gratis maar voor alles binnen in Wonderland moet je wel betalen. Je kan dit zo duur maken als je zelf wil maar de prijzen van bijvoorbeeld eten vond ik er wel naar de dure kant.

wonderland hyde park

Dit was voor nu de blogpost rond mijn belevingen in Londen van het afgelopen weekend. Het was nu al een top weekend en ik ben enorm benieuwd wat deze week nog meer te bieden heeft. Morgen ga ik ook eindelijk naar Eurobest. Hét event waar deze reis allemaal rond draait.

Vanaf morgen deel ik dus drie avonden lang mijn belevingen en ervaringen van Eurobest. Ik kijk er alvast naar uit. Hopelijk jij ook? 😉
Ik kan je al met zekerheid zeggen dat deze week me veel zal bijleren en ik ook meer zal kunnen vertellen over Londen als stad. Ik ga het hier maar bij laten en dan lees je morgen mijn volgende vorderingen!

Lots of love,
Sofie ♡

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s