Geen categorie

Mijn bezoek aan de 81ste Boekenbeurs!

Afgelopen zaterdag, 11 november, heb ik weer mijn jaarlijks bezoekje aan de Boekenbeurs gebracht. Ik kijk er telkens naar uit om mijn favoriete auteurs te ontmoeten, met hen over hun boeken te praten, om er nieuwe boeken te ontdekken  én uiteraard ook om me te laten onderdompelen in de wereld van taal. 
In deze blogpost toon ik mijn nieuwste aanwinsten, ontmoetingen met auteurs, gesigneerde boeken en nog veel meer. Een blogpost die helemaal in het teken staat van mijn belevingen daar. Enjoy! 

We kwamen aan op de Boekenbeurs rond iets na 14u. Eerst kocht ik nog snel mijn ticketje en daarna passeerden we langs de vestaire om onze jassen in te leveren. Dat was een goed idee want het was er erg warm.

Daarna gingen we meteen naar hal 4 want daar ging ik mijn eerste boeken laten signeren. Sylvia Van Driessche was aanwezig op haar stand van 13u tot 15u, de andere op mijn lijstjetot 17u, eerst naar Sylvia dus! Omdat ik de vorige jaren al twee exemplaren van de Tussen De Sterren reeks had laten signeren besloot ik dat het nu de beurt was aan mijn twee overige boeken. Wat ik zo leuk vind aan de signeersessies van Sylvia is dat ze er altijd haar tijd voor neemt. Ze doet haar best om elk exemplaar uniek te maken. In elk boek dat ik van haar heb staat iets anders en dat vind ik zo leuk! Omdat ik nog wat twijfel over de aankoop van haar niewste boek gaf ze me haar laatste preview exemplaar mee, zo lief! Ik ben er heel blij mee en wie weet ga ik toch nog over tot de aankoop. 😉

Tijdens het signeren van mijn boeken hadden we het over een hopelijk vijfde boek over de avonturen van Alexander en Stella, welke andere boeken ik zoal lees en hoe moeilijk het is om goede sterretjes te teken, haha I feel ya. Daarna namen we nog enkele foto’s en was het tijd om door te gaan naar de volgende. Ik vond het super fijn om Sylvia nog eens te ontmoeten en ik hoop dat ze nog lang blijft schrijven want ik vind haar boeken en schrijfstijl geweldig!

23515872_977132932443587_1779180584_n

sylvia collage

“Mik altijd naar de maan, zelfs als je mist
beland je nog altijd tussen de sterren.”

Mijn tweede bezoekje was aan Elise De Rijck, de schrijfster van de verschillende Bucketlist boeken. Ikzelf heb het Bucketlist boek voor op reis. Een echte aanrader om je doodgewone vakantie wat meer pit te geven. Het boek telt 250 dingen die je gedaan moet hebben op reis. Ik heb het boek afgelopen vakantie al gebruikt tijdens onze reis naar Spanje. En ja, ik heb wel al enkele dingen kunnen aanvinken. Jippie!

Tijdens het signeren van mijn Bucketlist boek mocht ik draaien aan een soort van kauwgomballenautomaat. Er kwam daar natuurlijk geen kauwgom uit maar wel een doorzichtig bolletje met confitti en een ballon. Ik moest de confetti omhoog gooien en een wens doen. Hoe leuk was dat? S/o to Elise voor originaliteit!
Na het laten signeren van mijn boek vroeg ik ook weer aan haar voor een fotootje.
Elise is een goedlachse vrouw en haar positiviteit is aanstekelijk.
Maar wat wil je met zo’n leuke, creatieve boeken? De Bucketlist kalender voor 2018 staat alvast op mijn verlanglijstje! En ik ben er zeker van dat dat niet mijn laaste Bucketlist aankoop zal zijn.

bucketlist collage

“Collect moments, not things. Have stories to tell, not stuff to show.”

De laatste auteur waaraan ik heel graag nog eens een bezoekje wou brengen was Matthias Soberon. Dé schrijver van de fanfiction serie van TAGMAG. Zijn eerste boek Backstage vond ik zo goed dat ik op de Boekenbeurs deel 2 ervan heb gekocht, Worldwide. De boeken gaan over een relatie hebben met een beroemdheid en alles wat daarbij komt kijken. Echt een thema voor mij dus, haha. Het was zo druk aan de stand van Borgerhoff & Lamberigts maar dat is niet moeilijk als je Nathalie Meskens, D5R acteurs en nog andere bekenden bij elkaar plaatst… Ik had gelukkig niet zo’n lange rij voor mij en was vrij snel aan de beurt. Maar die drukte die was soms wel storend. Volgend jaar misschien meer plaats voor wachtrijen voorzien?

Ik vond het zó leuk dat Matthias me nog herkende van vorig jaar. Ik heb toen een workshop creatief schrijven gevolgd die hij begeleidde. Het was erg interessant en vind het best jammer dat ik nog steeds niets met de geleerde tips en tricks heb gedaan… Daar maak ik binnenkort misschien eens tijd voor!

14624664_589573167900582_8695695391410094080_n

Ik vertelde hem dat ik Backstage echt een goed boek vond en dat ik nu dus het tweede deel kocht. In Backstage heeft hij geschreven dat ik moest blijven schrijven, bij deze is die boodschap overgekomen. 😉
Of ik ooit mijn eigen verhaal/boek ga schrijven? Wie weet…Ik denk er wel af en toe eens over na. Maar dat zijn zorgen voor later, haha.
Na het signeren van mijn boek nam ik ook met hem weer een foto en dan had ik alle auteurs op mijn lijstje gehad. Ook hier hou ik  een positief gevoel aan over en mooie herinneringen. Ik ga zeker en vast wegdromen bij Emma’s verhaal!

matthias collage

Na al dat signeren en foto’s nemen besloten we om in elke hal eens rond te gaan kijken. Het was overal redelijk druk dus het was meer slenteren dan wandelen maar je stopt toch bijna bij elke stand dus ik had er niet zo veel last van.
Ik heb heel lang gezocht naar een poëziebundel dat ik al een tijdje wou kopen. De stand van wpg uitgeverij was gigantisch en heb uiteindelijk aan een medewerkster van de stand gevraagd waar ik kon vinden wat ik zocht. En ja, wie goed zoekt, die vindt!

Het draaide allemaal rond Als Ik Stil Ben Heb Ik Een Bos In Mijn Hoofd van Siel Verhanneman. Ze plaatst al een tijdje gedichtjes en poëtische teksten op haar Tumblr met de naam vijftiendeverdieping. Ik zou er zeker eens een kijke nemen als je fan bent van poëzie en proza.
Ze kan bepaalde zaken zo mooi vertellen, wauw. Ik bewonder zo’n mensen. Mensen die taal kunnen bespelen, die gevoelens perfect kunnen verwoorden zoals wij ze voelen, die woorden op een buitengewone manier kunnen plaatsen,… Ooit wil ik dat ook kunnen.

 

Het boekje telt 110 pagina’s en bestaat dus vooral uit bovenstaande elementen.
Angst, verdriet, liefde en rouw staan centraal. Larissa Viaene, illustratrice, zorgde voor de abstracte weerkaatsing van de tekst.
Het is een zeer mooie bundel geworden en ik heb nu al bijna alles gelezen. Siel heeft me helemaal meegesleurd in haar wereldje. Prachtig vind ik het.

 

Verder heb ik nog wat folders meegenomen, heb ik nog wat andere boeken bij mijn verlanglijstje kunnen schrijven, heb ik de Boekenbeurs Bucketlist uitgevoerd (of toch de meeste dingen) en heb ik ook nog een foto met Jeroen Meus kunnen scoren.

Foto Jeroen Meus

Kortom, een namiddag met alleen maar liefde voor de vele auteurs, positiviteit, plezier en last but not least veel schrijfkriebels voor deze blogpost.
De Boekenbeurs is dan ook het grootste boekenfeest van het jaar en wie wil dat nu missen?
Tot slot heb ik nog één les voor jullie;

Boek tijd voor een boek.

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s