Geen categorie

MTV EMA Pre-Party ’17

Woensdagavond 8 november kreeg ik weer de kans om samen met een vriendin naar de MTV EMA Pre Party in Antwerpen te gaan. De locatie? Plein Publiek. De genomineerden voor Best Belgian Act? BAZART, Coely, Loïc Nottet, Lost Frequencies en Oscar And The Wolf. Loïc Nottet won dit jaar de felbegeerde award en zal ons land vertegenwoordigen bij de EMA’s deze zondag, 12 november, in Londen.

In deze blogpost vertel ik mijn ervaringen van de avond, welke bv’s ik ontmoet heb, toon ik enkele sfeerbeelden en last but not least, wat ik ervan vond.

Het event begon om 20:30 en bij de ingang kregen we, zoals we wel bij veel evenementen gewoon zijn, een bandje. Jammer genoeg geen stoffen bandje maar een simpele papieren. Dat is uiteraard nog altijd beter dan niets!

IMG_20171108_223836

Vervolgens kwamen we uit bij de rode loper en in de ruimte waar het allemaal zou gaan gebeuren. De eerste bekende vlaming weermee we een selfie hebben kunnen scoren is Moora Vander Veken. Ze was super vriendelijk, enthousiast en heeft met ons zelfs nog staan lachen over haar outfit. Een heel leuke ontmoeting dus!

Daarna besloten we om eens binnenin de zaal te gaan kijken. Op de party zorgden TheColorGrey en dj licious voor de muziek en de bijhorende ambiance. Achteraan in de zaal had je de mogelijkheid om foto’s te laten maken met een soort van photobooth. Na het maken van drie verschillende foto’s werden ze meteen geprint en kon je ze meenemen naar huis als een leuke herinnering/souvenir aan de avond.  De foto’s verschenen ook online op de Facebookpagina van MTV Belgium.

photobooth mtv ema london

Rond 22u was het  dan stilaan tijd om de winnaar van de EMA voor Best Belgian Act bekent te maken. Joy Anna Thielemans en Kay Nambiar waren de presentatoren van dienst.  Met veel tromgeroffel en gejuich werd dan Loïc Nottet uitgeroepen tot winnaar. Ik was best wel verrast want na zo’n geweldig jaar voor BAZART had ik meer een vermoede dat zij gingen winnen. Uiteraard ben ik heel blij voor Loïc en ook hij heeft het écht verdiend. Zijn single Million Eyes vind  ik een prachtig nummer. Het heeft een emotionele boodschap en is dan ook een hit geweest. Loïc zingt enorm goed en ook dansen is voor hem geen enkele probleem. Nogmaals, een terechte winnaar dus.

Na de bekendmaking van de winnaar hadden we ons terug naar de rode loper begeven, waar nu alle pers verzameld was om Loïc Nottet te interviewen. Via een zijweg stonden we opeens vlak naast de pers en konden we van heel dichtbij foto’s en filmpjes maken van Loïc. Dat was best wel cool, haha. Een selfie met hem scoren is jammer genoeg niet gelukt. Wegens de te grote drukte besloot hij om maar enkele foto’s met fans te maken…Best wel jammer, maar ik begeep het wel.

Loïc Nottet

Gelukkig waren er nog andere leuke bv’s aanwezig op de pre party. Zo heb ik ook een foto met Milo Meskens kunnen maken. Hij was zo lief en oprecht blij dat er iemand met hem een foto wou. Ik vertelde Milo dat ik zijn liedjes graag luister en best wel fan van hem ben. Hij werd er helemaal gelukkig van en vertelde me dan ook dat hij alleen maar doet wat hij graag doet en dit deelt met de rest van de wereld.

Milo Meskens

Toen we bijna naar huis moesten en ik de hoop op nog een foto met een bekend persoon had opgegeven besloot Joy Anna Thielemans om toch maar eens op die rode loper te verschijnen. Ik was er zo goed als enige en kon dus meteen een selfie met haar maken. Ook met haar ging ik aan de praat. Ze vertelde over haar Japanse avonturen en haar outift die ze gekocht had in een winkeltje in Amsterdam, ik moest er zeker ook eens heen zei ze nog. Weeral een fijne ontmoeting en één die ik niet snel meer zal vergeten.

Omdat ik vorig jaar ook aanwezig was op de MTV EMA Pre Party kon ik mij al ongeveer voorstellen hoe het er ook dit jaar aan toe zou gaan. Jammer genoeg vond ik deze editie veel minder geslaagd dan die van vorig jaar. De reden? Wel, er is niet meteen één reden. Het zijn verschillende factoren bij elkaar die er voor zorgden dat ik niet zo overtuigd was.

Ten eerse vond ik het niet zo goed georganiseerd. Ik ben iemand die niet zo veel kent van Plein Publiek en had eerder het idee dat het binnen ging zijn. Fout gedacht dus… Het event was zowel buiten als binnen. Er waren veel mensen die toekwamen in enkel een jurkje en dan plots met de harde realiteit werden geconfoneerd. “Oei? Dat is hier half buiten te doen,” weerklonk vaak door de ruimte van Plein Publiek.

Ook het verschil tussen VIP en FAN vond ik er soms wat over. Oke, ik begrijp dat je als genodigde/ bekend persoon liever wat afgezonderd zit van de soms wat gekke fans maar om ons daarom als kleine kinderen achter linten te plaatsen? Sorry, maar dat is toch belachelijk? Maak desnoods een aparte ruimte maar wrijf het niet in ons gezicht dat we “maar” fans zijn. Vorig jaar toen dit event zich afspeelde in IKON ANTWERP hadden we als fans de hele ruimte voor ons en kregen de VIP genodigden hun eigen dansvloer, tafels, drank,… op de eerste verdieping. Dat vond ik een veel beter systeem dus hopelijk denken ze hier naar volgend jaar toe nog eens over na.

Verder vond ik ook dat sommige bekenden zooo onvriendelijk waren! Emma Bale bijvoorbeeld. Je zou denken dat zo’n jong meisje heel lief zou zijn maar op zo’n avond komt de diva in haar los. Ze was klaar met foto’s voor de pers en normaal kom je dan even langs bij fans voor een babbel of een selfie. Emma liep iedereen voorbij. Geen glimlach, geen bedankje en geen enkele blije fan. Hetzelfde geldt voor Josje, Tinne Oltmans, … Ook hier bleven velen teleurgesteld achter.
Het feit dat zelfs genomineerden voor de award niet aanwezig waren vond ik ook echt niet kunnen. Dit wordt al zo lang op voorhand gepland en buiten Loïc Nottet was er niemand van de genominneerden aanwezig. Terwijl net daarvoor heel veel mensen naar de pre party kwamen.

Maar…Los van alle mindere kantjes en werkpunten heb ik me uiteraard goed geamuseerd. Goed gezelschap, leuke muziek en wat fotootjes met bv’s scoren. Er zijn slechtere manieren om je woensdagavond door te brengen. De locatie zelf was echt wel mooi versierd en helemaal in thema ‘urban’. De binnenkoer was aangekleed met bloemen, kaarsen, bankjes en nog andere gezellige elementen. 

Kortom, ik heb er zeker van genoten en kijk al uit naar de grote EMA show van zondag. En hoop stiekem dat ik volgend jaar weer de kans krijg om naar dit leuke event te gaan!
Was jij ook aanwezig? Laat me dan zeker jouw ervaringen weten in de reacties!

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s