Lifestyle

7 positive tasks to try in a week | Challenge

Een verzorgde huid, nette slaapkamer, vermindering van smartphone gebruik, het maken van een lange wandeling,… Dit en nog vele andere taken staan op jou te wachten! Ik daag je namelijk uit om de 7 positive tasks in a week challenge uit te voeren of te proberen. Iedere dag staat er één bepaalde handeling centraal. De ene al wat moeilijker dan de andere, maar nog steeds haalbaar. Het is een manier om jezelf beter te verzorgen en om meer tijd voor jezelf te maken. Want onthou, self love = the best love

Monday – Self Care

Denk op maandag eens extra aan jezelf. Neem een uitgebreid bad, maak nog eens gebruik van je favoriete scrub, breng een gezichtsmaskertje op,… Doe iets dat je helemaal tot rust brengt. Relaxen staat centraal!

Tuesday – Digital Detox

Leg vandaag je smartphone eens aan de kant (of doe een poging, haha). Beperk je gebruik alleen tot het noodzakelijke. Doe eens dingen die je normaal niet kan doen door de vele tijd die je achter het scherm doorbengt. Lees eens een tijdschrift of boek, ga sporten, doe iets leuks met vrienden, speel met je huisdier,… Hoe minder je je smartphone checkt hoe beter!

Wednesday – Clean

Neem je kamer, kledingkast, bureau,… eens grondig onder handen. Gedaan met uitstellen, gewoon doen! Eerst lijkt het veel werk maar achteraf kan je weer genieten van een propere frisse ruimte.

Thursday – Purge

Ook je e-mail inbox kan eens een opkuis gebruiken… Unsubscribe je op alle ongewenste e-mail nieuwsbrieven en ook die overtollige spam berichten mogen eens verwijdert worden. Antwoorden op dat ene belangrijke mailtje staat die dag ook op de planning. Zodra je je inbox eens onder handen hebt genomen zal je merken dat het er allemaal veel overzichtelijker zal uitzien!

Friday – Donate

Yay, friyay! Altijd een dag waarop de meeste van ons positief aan het uitkijken zijn naar het weekend. Deze challenge staat op vrijdag dan ook in het teken van ‘iets geven’. Geef bijvoorbeeld 5 kledingstukken, make-up producten, schoenen,… wat je maar wil, weg. Alles wat je niet meer gebruikt of nodig hebt kan én mag. Schenk de spullen aan een goed doel of geef ze aan vrienden of vriendinnen. Zolang er verder maar iets mee gebeurt en je er iemand anders blij mee maakt.

Saturday – Health

Tijd om je cooking skills boven te halen! Maak op zaterdag, helemaal van nul, een vers gezond dinner. Van soep tot het dessert. Hoe gezonder, hoe beter! Inspiratie voor recepten nodig? Ik denk dat het boek Happy Food van Ellemieke Vermolen je zeker goed op weg kan zetten. Gezond eten is namelijk waar haar boekjes voor staan. De gerechten zijn gezond, voedzaam en erg lekker.

Sunday – Energize

Oh, dit is alweer de laatste dag van deze challenge en dat wil zeggen dat we eens gaan reflecteren maar ook extra energie gaan kweken. Ga naar buiten en maak eens een lange wandeling, in het bos, langs het water, in je dorp of stad,… onderweg kan je volop genieten van de rust en/of frisse lucht én zet je alle positieve gedachten van de week op een rijtje. Heeft de challenge je op een bepaalde manier geholpen? Voel je je beter dan anders? Heb je de opdracht van elke dag uitgevoerd? Wat moet er anders?
Probeer op al je vragen die je zowel voor als na de challenge had een antwoord te vinden.

Heb je alle taken van elke dag perfect uitgevoerd en volgehouden? Super! Dan zou ik je zeker aanraden om zo’n week challenge vaker te doen! Zijn er bepaalde zaken die je tegenhouden? Begin dan eerst met de kleinere dingen, nadien kan je de challenge grootser aanpakken. Geloof in jezelf en just go for it! 

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s