Lifestyle

A look at my bookshelf

6bba9a5f70c5307cdf9006f23c8df9eb

Yeah, that’s me! Ik lees ongelooflijk graag en kan genieten van een écht goed boek. De boekenbeurs is voor mij dan ook het event van het jaar en ook nu kijk ik er weer naar uit om mijn lievelinsgsauteurs te ontmoeten.
In deze blogpost neem ik je mee naar mijn boekenkast en stel ik je mijn favoriete (recent) gelezen boeken voor.

Eén ding kan ik je al vertellen.; ik ben niet zo’n persoon die zware literaire romans of thrillers leest. Ik ben iemand die zoekt naar verhalen die me inspireren en die met mijn leefwereld overlappen.
Vaak zegt men over een boek dat het een droom is die je vast hebt in je handen. Wel, het is juist datgene waar je naar opzoek moet gaan tijdens het lezen van een boek. Naar dat ene personage dat je zo graag zou willen zijn, naar die ene moment die je wenste mee te kunnen beleven,…

De connectie die je met een personage kan voelen vind  ik geweldig. Hoe beter ik me kan inleven in een verhaal, hoe meer en meer de schrijver/schrijfster me zal kunnen vasthouden tot op het einde. Geloof me, ik heb al veel boeken gelezen waarbij ik na 50 pagina’s gewoon stop, simpelweg omdat het saai wordt en niets me nog triggert om verder te lezen…

Ik hou ervan als een verhaal me emotioneel kan raken, daarom niet omdat het triestig is, gewoon omdat het me diep vanbinnen doet nadenken of me een speciaal gevoel geeft.
Er zijn ook verschillende redenen waarom mensen lezen. Zo deed ik het vroeger omdat het ‘moest van school’, maar nu, nu lees ik met plezier en schrijf ik zelf ook verhalen. Gek toch?

Je moet ervoor zorgen dat wat je leest, je ook interesseert. Dat je leest op je eigen tempo en waar en wanneer je maar wil. Maak van lezen je me-time moment, lees op de trein, voor je gaat slapen, ruil je Instagram of Twitter feed eens om voor 10 pagina’s uit dat ene boek dat je al een eeuwigheid wil lezen,… Alles kan en mag, zolang je er maar plezier uit haalt en ervan geniet!

23192575_971741556316058_769688332_ns

1. Milk and honey – Rupi Kaur

Ik begin alvast met het dunste boekje uit mijn collectie. Alhoewel, het lijkt dun want het telt wel meer dan 200 pagina’s. Het is een gedichtenbundel en dus niet echt een boek maar toch vind ik dat Milk and Honey het waard is om hier tussen te pronken. De gedichten zijn geschreven door Rupi Kaur, een Canadese schrijfster en gaan over specifieke themas’s. Liefde, misbruik, geweld, verlies,… komen allemaal aan bod.
Het boekje is een New York Times Bestseller en is verschenen in 2015 maar ikzelf heb het begin dit jaar aangekocht. Ik zag er op social media allerlei foto’s van passeren en was er zo benieuwd naar dat ik uiteindelijk toch de stap tot aankop heb gezet. Ben je fan van poëzie en metaforen? Dan is dit boekje echt wel iets voor jou! Ook behandelt het boekje een soort van proces. The hurting, loving, breaking en healing rond het leven van Rupi en haar 21 lange jaren levenservaring. Het is haar hart, in onze handen.

Haar nieuwste poëziebundel, the sun and her flowers, staat trouwens bovenaan mijn verlanglijstje. Misschien wel het perfecte kerst- of verjaardagscadeau!

“How is it so easy for you
to be kind to people he asked
milk and honey dripped
from my lips as I answered
cause people have not been kind to me.” – Rupi Kaur

2. Het Meisje In De Trein – Paula Hawkins

Mijn tweede boek is ook een bestseller en wat voor één! Het Meisje In De Trein is geschreven door de Briste schrijfster Paula Hawkins en werd vorig jaar ook verfimd. ik heb zowel het boek als de film gelezen en als ik eerlijk ben gaat mijn voorkeur uit naar het boek.

Het boek telt meer dan 350 pagina’s maar het leest écht als een trein! (See what I did there, haha). Paula had me helemaal mee in het verhaal en ik keek er telkens weer naar uit om verder in het boek te kunnen lezen. Het is een thriller die me net niet heeft wakker gehouden. Ik dacht er wel over na maar verder kreeg ik er geen nare dromen over. Verder is het een ontzettend spannend verhaal. Ik zat vaak op het puntje van men stoel. Door de onvoorspelbaarheid had ik het ook vaak moeilijk om het boek weg te leggen. Kortom, dit is een verhaal dat gewoon iedereen die van spanning houdt moét gelezen hebben.

“I have lost control over everything,
event the places in my head.” – Paula Hawkins

3. ZAYN – Zayn Malik

In een blogpost over mijn favoriete boeken kan een boek van één van mijn idolen toch niet ontbreken? Het nieuwste boek van Zayn is daar dus perfect voor.
Laten we zeggen dat ik in het begin serieus tegen dit boek was. Waarom? Wel, volgens vele bronnen zou het boek in teken staan van zijn verleden bij One Direction en hoe hard hij daarvan spijt heeft,… Hij zou One Direction en alles wat erbij hoort in een negatief daglicht plaatsen.  Thank God, pagina 11 tot 24!

Daarin vertelt Zayn er openlijk én eerlijk over.
Oké, hij komt er misschien makkelijk mee weg maar ik ben best wel lange tijd teleurgested geweest in hem en wat hij zijn fans jarenlang heeft wijsgemaakt.
Ik begrijp nog steeds niet waarom je in een avontuur stapt waar je al van voor het begon totaal niet achter stond? En waarom je er dan 5 jaar in mee gaat, gewoon omdat het de enige manier was om succesvol te worden.
Gelukkig gaat het boek over veel meer dan dat. Hij legt er zijn ziel bloot, vertelt er over de betekenissen achter zijn songs en hoe hij zich tegenwoordig voelt bij het bekend zijn naast One Direction. Voor mij, als fan, een geschenk uit de hemel!

Verder bestaat het boek uit prachtige foto’s, quotes, nooit getoonde beelden en jarelange strikt geheime verhalen. Een boek waar Zayn één wordt met zichzelf.

“What I realize now is that being in One Direction
gave me the opportunity to understand what it was that I needed to do
and that was to find my own sound.” – Zayn

4. Factor 25 – Eva Daeleman

Wanneer heb je de laatste keer iets voor het eerst gedaan?, de vraag die Eva Daeleman zich regelmatig stelt. En ook de vraag die pronkt op de eerste pagina van Factor 25. Hét boek voor avonturiers, dappere vrouwen en travel addicts. Factor 25 gaat namelijk over de 7 weken durende reis die Eva helemaal alleen maakte in Azïe. Alles begon op 20 februari 2015 en de rest kom je natuurlijk te weten in het boek.

Ze begint het verhaal met haar gedachten bij de reis. Hoe ze zich voelt, hoe het er gaat verlopen, of alleen reizen wel een slim idee is,… Wat verder wordt het meer en meer een reisdagboek. Eva legt er al haar Aziatische avonturen grondig uit en neemt je helemaal mee in haar solo trip. Geloof me, dit boek zit vol verassingen en het is alles behalve eentonig of saai! Eva heeft een geweldig leuke schrijfstijl en ik kon mezelf helemaal herkennen in bepaalde situaties. Ik vind het enorm fijn dat je als lezer de toegang krijgt tot haar gedachtegang.

Eva vertelt in het boek ook over het verschil tussen reizen en op vakantie gaan. Reizen is vaak hard werken, je grenzen verleggen en op een bepaald punt jezelf tegenkomen. Het is een emotionele rollercoaster en alles alleen beleven maakt het dubbel zo zwaar.
Ondanks de vele levenslessen is het toch een luchtig en ontspannend boek. Ideaal als literatuur voor tijdens de vakantie!

“Mensen die al lang reizen, geven knuffels, oprechte warme knuffels,
want soms heb je dat gewoon écht nodig.” – Eva Daeleman

5. After – Anna Todd

Tot slot stel ik je mijn all time favoriete boeken serie voor! De After reeks telt 4 boeken en allemaal zijn ze geschreven door de 28-jarige Amerikaanse Anna Todd. Alles begon als experiment op het online platform Wattpad. Anna wou weten hoeveel mensen er haar verhalen zouden lezen en ja enkele jaren later had elk verhaal meer dan één miljoen lezers… After is gebaseerd op de leden van One Direction, het is dus een fanfiction. Harry Styles was Anna’s inspiratie voor het hoofdpersonage.
Ook ik heb een tijdje fanfiction verhalen gepubliceerd via mijn account op Wattpad. Ik heb er twee verhalen volledig afgewerkt en aan het derde vrees ik dat ik nooit meer zal verder schrijven. Oeps! Ik ben er gewoon uit gegroeid denk ik.

Anna Todd kreeg dan in 2014 het aanbod van verschillende uitgeverijen van over de hele wereld om de After series er te publiceren. Haar boeken zijn in meer dan 15 talen vertaald en ook Nederlands is daar één van. Ik had de After boeken allemaal al meerdere keren gelezen in het Engels toen Anna nog volop op Wattpad aan de verhalen aan het schrijven was. Het is best gek dat ze vier boeken op één à twee jaar tijd geschreven heeft. Ze publiceerde natuurlijk elke dag en hoofdstuk en dan gaat het wel snel.

After vertelt het verhaal over Tessa Young die besluit te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Haar hele toekomst leeg al gepland en vast te liggen.
Maar dan ontmoet ze de losbol Hardin Scott. Zonder dat Tessa het beseft weet Hardin een grote passie in haar naar boven te brengen. Tessa zal dus een keuze moeten maken tussen haar vertrouwde jeugd of een spannende toekomst met Hardin.

Ik vind After na al die jaren nog steeds één van de beste verhalen ooit en ik lees de boeken vaak opnieuw. Ook vind ik After een heel ontroerend verhaal. Het heeft me doen lachen, huilen, haten,… Kortom, een verhaal dat je van het begin tot het einde meeneemt in de leefwereld van Tessa. Anna Todd is een geweldige schrijfster en ooit hoop ik haar te ontmoeten om haar te kunnen vertellen hoe waanzinnig After wel niet is!

“Je kunt mensen niet veranderen als ze dat niet willen. Als hun verwachtingen laag zijn, maakt het niet uit of je liefde of steun biedt. Hun zelfhaat zal altijd sterker zijn.
Het is een gevecht dat je gedoemd bent te verliezen,
en na al die tijd ben ik eindelijk bereid dat toe te geven;” – Tessa Young

Natuurlijk zou ik nog over vele andere boeken kunnen schrijven maar dit zijn alvast mijn top favorieten. De boeken waarnaar ik het snelst zal grijpen op een lazy sunday of zonnige zomerdag in de tuin. Lezen brengt me naar plaatsen waar ik anders nooit zou komen. Het is voor mij dé perfecte ontspanning.

Op 13 november zal er weer een blogpost verschijnen in het teken van boeken want op 11 november ga ik namelijk naar de boekenbeurs! Check dan dus zeker mijn blog als je er alles over wil te weten komen 😉 

Lots of love,
Sofie ♡

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s