Geen categorie

My current favourite music

Yay! Het is weer maandag! En er is volgens mij geen betere manier om aan een nieuwe week te beginnen dan met een dosis goede muziek. Ik geef je in deze blogpost een kijkje in mijn current playlist en enkele liedjes waar ik momenteel gek op ben, en met gek bedoel ik dus dat ik liedjes soms dagenlang op repeat kan laten staan. Tja, muziek luisteren moest maar zo leuk niet zijn! 

Mijn 10 favorieten

#1 Too Much To Ask – Niall Horan 

Om meteen met een goede opener te beginnen heb ik Too Much To Ask van Niall Horan op mijn nummer 1 geplaatst. Om ook even duidelijkheid te scheppen, ja ik ben fan van One Direction, al zeven jaar zelfs, en ja ik luister en volg ook alle solo projecten van elk 1D-lid. Achteraf bekeken geen goedkope beslissing, haha. Ik ben zelfs trots op het feit dat ik fan ben van zo’n talentvolle personen. Vroeger schaamde ik me wel eens toen ze me iets vroegen over One Direction en waarom ik fan van hen ben, maar hey het is mijn favoriete muziek en ik kies van wie ik fan ben en van wie niet, toch?

Oké, nu verder met waarom ik Niall heb gekozen. Het is best simpel, na obsessed te zijn met This Town en Slow Hands lagen mijn verwachtingen voor zijn derde single best wel hoog. Wie had ooit gedacht dat er een liedje ging zijn dat ik beter ging vinden dan de twee vorige? Niall heeft me letterlijk omvergeblazen. Ik vind het zo mooi en ik ben helemaal verliefd op de lyrics. De clip past perfect bij het verhaal dat hij verteld en ja mijn hart smolt meteen. Niall heeft me weer een favoriete song gegeven die ik met veel plezier op repeat zet!

Tell me there are things that you regret
‘Cause if I’m being honest I ain’t over you yet
It’s all I’m asking
Is it too much to ask?

 

#2 Dusk Till Dawn – ZAYN ft. Sia

Nog een (ex) 1D’er die me keer op keer omverblaast met fantastische muziek is Zayn Malik. De moment waarop ik ontdekte dat hij ging samenwerken met Sia was ik best wel verrast… Ik had deze collab nooit zien aankomen maar achteraf bekeken had ik hem meer nodig dan gedacht! Sia en Zayn hebben beiden al zo’n sterke stem dat ze samen dubbel zo mooi klinken. Dusk Till Dawn is dan ook mijn tweede grote favoriet van dit moment. Het gaat er ook over dat no matter what, er altijd die ene persoon is die er altijd voor je zal zijn. Je rots in de branding, je steun en toeverlaat,… Dat maakt het lied nog zo veel mooier…
Ook de clip die eigenlijk een trailer, begin van een film voorsteld vind ik best een origineel concept. Natuurlijk ook omdat Zayn er in voorkomt, haha. ik hoop dat dit nummer het nog ver brengt en écht een hit wordt want dat verdienen beide artiesten. Love them both!

But you’ll never be alone
I’ll be with you from dusk till dawn
I’ll be with you from dusk till dawn
Baby, I’m right here
I’ll hold you when things go wrong
I’ll be with you from dusk till dawn

 

#3 Wij Zijn Magisch – T.J

Mijn derde liedje vind ik ook echt een topper! Het is  in het nederlands maar daarom zeker niet minder goed. Ik volg Thijs al enkele jaren en vind dat hij een prachtige stem heeft. Wanneer hij dan zijn eerste echte debuutsingle uitbracht vond ik het zo spannend! Het refrein is mijn favoriet, het blijft hangen, heeft een leuke beat en klinkt ge-wel-dig.

De lyrics vind ik ook heel mooi geschreven! Magisch gewoon! Als je dit lied nog nooit eerder hebt gehoord dan vertel ik het alvast nu al maar je wordt er sowieso een grote fan van 😉

Ookal ben je ver weg
In gedachten nooit apart
En ik heb niemand nodig
Niemand behalve jij
De passie wordt groter
Het wordt bitter na een tijd
Gun mij die blik, want ik heb het nodig
Wij twee samen voor elkaar geboren
Wij zijn magisch, wij twee, wij twee

 

#4 Reggaeton Lento Remix – CNCO ft. Little Mix

Oh de girls van Little Mix….wat zijn ze toch talentvol! Ze lanceren de ene grote hit na de andere (vooral in de UK dan) en dansen en zingen ongelooflijk goed. Ik heb ze al eens live gezien en ze hebben mij toen echt van mijn stoel geblazen! Er zijn weinig artiesten die én goed kunnen dansen én goed kunnen zingen, maar Perrie, Jade, Jesy en Leigh-Anne kunnen dat zonder problemen.

Toen ik hoorde dat ze gingen samenwerken met een Latijn- Amerikaanse boyband was ik zo benieuwd wat het resultaat ging zijn… Ik hou van Spaanse muziek en boybands dus heel fout kon dit al niet worden, haha. Reggaeton Lento in samenwerking met CNCO heeft dan ook alle elementen die een goede zomerhit moet hebben! Leuke, zwoele tekst, dansbaar refrein, zomers tempo en prachtstemmen die het plaatje compleet maken. Ik vind Little Mix trouwens heel mooi klinken met die mannenstemmen erbij, ze mogen dit soort collabs zeker vaker doen. It’s a yes for me!

It started when I looked in her eyes
I got close and I’m like “Bailemos”, eh
La noche está para un reggaetón lento
De esos que no se bailan hace tiempo

 

#5 What About Us – Pink

Wauw… Dat was het enige dat ik kon zeggen toen ik dit wondermooie lied voor de eerste keer hoorde. Pink is zo’n sterke vrouw en al jaren maakt ze prachtige muziek met telkens de perfecte hit. Haar muziek ging altijd al over vrouwen en hun power. Ik vind het dan ook fijn om na een lange tijd zonder nieuwe muziek eens een gevoeliger liedje van haar te horen. De tekst pakt me telkens zo en ik kan er naar blijven luisteren. Yes Pink, you go girl! ❤

We are problems that want to be solved
We are children that need to be loved
We were willing, we came when you called
But man you fooled us, enough is enough

What about us?
What about all the times you said you had the answers?

 

#6 Havana – Camilla Cabello

Half of my heart is in Havana na na na…. Oh Camila Cabello, voor mij de verrassing van dit jaar! Ik had nooit verwacht dat zij als solo artieste zo’n zalige muziek zou maken! Ik vind haar nu zelfs beter dan toen ze nog bij Fifth Harmony zat. Havana is mijn favoriete nummer van haar en ik krijg er maar niet genoeg van, zo’n leuk deuntje. Havana on repeat!

#7 Rise Up – Imagine Dragons

(Hier staat geen link van op Youtube maar je kan het wel terugvinden op Spotify)
Ik kijk, net zoals veel mensen waarschijnlijk, naar Spitsbroers op VTM en toen ze het nieuwe seizoen aankondigde speelde ze dit lied af op de achtergrond. Ik herkende er eerst wel iets in maar heb er uiteindelijk dan toch maar Shazam bij gehaald. En wat ik ben ik blij dat ik dat toen gedaan heb! Rise Up is nu echt één van mijn favoriete nummers van Imagine Dragons geworden, ook al hebben ze er geweldig veel!

The more I stray the less I fear
And the more I reach the more I fade away
The darkness right in front of me
Oh it’s calling out and I won’t walk away

 

#8 Homemade Dynamite – Lorde ft. Khalid, Post Malone & SZA

Om eerlijk te zijn ben ik ik niet zo’n grote fan van Lorde maar na haar optreden op de VMA’s ben ik wel heeeeel grote fan geworden van Homemade Dynamite. Ik vind het trouwens ook wel origineel dat ze bewust gekozen heeft om er op te dansen. Ook al kreeg deze performance best veel kritiek, ik vond het echt wel iets hebben. De choreografie vertelt mee het verhaal achter het lied en haar outift is zo speciaal, helemaal wat het concept ‘Lorde’ moet zijn. Een echte artieste, die nu ook mij aan haar zijde heeft!

Our rules, our dreams, we’re blind
Blowin’ shit up with homemade d-d-d-dynamite
Our friends, our drinks, we get inspired
Blowin’ shit up with homemade d-d-d-dynamite

 

#9 If You’re Hearing This – Parson James ft. Betty Who & Hook N Sling

Mijn voorlaatste favoriet is een nummer waar ik puur gek van ben omwille van de lyrics. Sommige liedjes hebben zo’n mooie tekst en dit liedje heeft er dan ook nog eens mooie stemmen bij. Wat ze zingen lijkt misschien voor de hand liggend maar ik vind het best mooi hoe ze het verwoorden en er toch een vrolijk lied van hebben gemaakt.
Wat hebben we wel als we niet geliefd zijn of dromen? Iedereen gelooft toch ergens in of droomt van iets dat hij/zij wil bereiken? Of je wacht tot het in vervulling gaat hangt volledig van jou af.

Ik vind If You’re Hearing This echt een parel en zo’n typische chill song voor op een rustige avond of zondagnamiddag. Als ik jou was zou ik dit lied maar snel toevoegen aan je playlist!

We all wanna believe
Wanna believe in something
‘Cause if we believe in nothing
Then what do we have? What do we have?
We all wanna be loved
All wanna love somebody
‘Cause if we ain’t got nobody
Then what do we have? What do we have?

 

#10 Dua Lipa – Dreams

En mijn favoriete liedjes lijst sluit ik natuurlijk af met een song van een echte diva. Jawel, Dua Lipa! We kennen ze allemaal van de mega hit New Rules maar ik vind dat heel haar album geweldige nummers bevat, maar als ik één moet kiezen dan is Dreams ook écht één van mijn favorieten! We hebben allemaal die ene persoon waar we van dromen dat hij/zij ooit onze grote liefde kan zijn… Daarover zingt Dua Lipa in dit lied. Het refrein is net weer zo aanstekelijk als New Rules en als je het voor de eerste keer hoort zal je het misschien zelfs herkennen. Een geweldige pop song van een geweldige pop diva!

In my dreams
You’d say you want me and my body
In my dreams
You’d say you need me, believe me
In my dreams
You’d say you love me, say you’ll never leave my dreams
In my dreams

New Music Friday

Je kent het vast wel, New Music Friday… De dag waarop artiesten ein-de-lijk hun album of lang verwachte single uitbrengen. Deze vrijdag was het de dag van Miley Cyrus, Demi Lovato en The Tide! Mijn absolute favourites 😀

#1 Younger Now – Miley Cyrus

Hoe blij ben ik dat Miley Cyrus helemaal terug is van weggeweest?! Al jaren ben ik fan van haar en nog nooit heeft ze me teleurgesteld… Ik droom er zo van om haar eens live aan het werk te zien! Miley heeft een geweldige krachtige stem en haar nieuwe muziek vind ik zo goed,ze is helemaal de andere kant uitgegaan met Younger Now.
Inspired, Love Someone en Miss You So Much zijn tot hier toe mijn favoriete tracks van het album. ❤

#2 Tell Me You Love Me – Demi Lovato

Naast Miley Cyrus heeft ook Demi Lovato haar lang verwachte album Tell Me You Love Me met de wereld gedeeld. En wat ben ik daar blij om! Sexy Dirty Love, natuurlijk Sorry Not Sorry en Only Forever zijn tot nu toe de liedjes die ik het beste vind. Demi heeft een zalige stem en zingt ook heel zelfzeker. Ze staat ook bekend om de vrouw die haar lichaam, met rondingen, accepteert en zichzelf graag ziet. Yes girls, body love is belangrijk. You go Demi!

#3 Problems – The Tide

Mijn allerlaatste favoriet van New Music Friday is Problems van The Tide. Een Amerikaanse doorsnee boyband die pop muziek maken, zingen. Ik werd fan van hen toen ik op Spotify hun single Young Love tegen kwam. 2 jaar later luister ik nog steeds naar hun muziek. En zeker nu One Direction, 5 Seconds of Summer,… allemaal een pauze nemen of druk bezig zijn met nieuwe muziek. Ik kan af en toe wel nog eens een goede dosis boyband songs gebruiken! 😀

2000 woorden en vele favoriete liedjes later zit deze blogpost erop! Heb jij ook een favoriete song waar je altijd naar kan luisteren en echt gek van bent? Laat het dan zeker weten in de reacties! Ik kan altijd nog nieuwe muziek gebruiken! 

Lots of love,

Sofie ♡

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s